В.о. головреда комунальної газети у Калуші погрожує колегам-журналістам судом

В.о. головреда комунальної газети у Калуші погрожує колегам-журналістам судом

14 Листопада 2013
3761
14 Листопада 2013
15:06

В.о. головреда комунальної газети у Калуші погрожує колегам-журналістам судом

3761
В.о. головреда комунальної газети у Калуші погрожує колегам-журналістам судом
В.о. головреда комунальної газети у Калуші погрожує колегам-журналістам судом

Виконуючий обов'язки головного редактора комунальної газети міста Калуш (Івано-Франківська область) «Дзвони Підгір'я» Михайло Кучеряк погрожує редакції газети «Вікна» судом через публікацію  відкритого листа журналістської спільноти до міського голови. Про це повідомляє газета «Вікна».

 

Як йдеться у листі пана Кучеряка, оприлюдненого на сайті видання,  у матеріалі «Журналісти Калуша звернулися до Насалика та депутатів. ВІДКРИТИЙ ЛИСТ» (2 серпня 2013 року),  на його думку,  містилась неправдива інформація, у тому числі - і щодо його особи.

 

З листом до редакції Михайло Кучеряк звернувся 14 листопада. У разі якщо його вимоги не будуть виконані, він обіцяє до суду за захистом своєї гідності та відшкодування завданих моральних збитків. У суді він має намір вимагати  від видавця 80 тис. грн., а від головного редактора «Вікон» Оксани Гузинець-Мудрик - 300 тис. грн.

 

«Вимагаю від Вас негайно: 1. Спростувати усю неправдиву інформацію, яка була Вами опублікована - у визначеному законодавством порядку і встановлений законодавством термін. 2. Публічно вибачитися переді мною та читачами за оприлюднення неперевіреної редакцією інформації - шляхом розміщення відповідного повідомлення у найближчому номері газети «Вікна» та на інтернет-сайті газети», - йдеться у його листі на адресу редакції.

 

Видання нагадує, що у  відкритому листі  три десятки журналістів та керівників ЗМІ звернулися до Михайла Кучерака «як до особи, яка претендує обійняти публічну посаду, - стати головним редактором комунальної газети Калуша» з проханням на шпальтах газети «Дзвони Підгір'я» оприлюднити інформацію, яка б підтвердила його кваліфікаційну відповідність посаді. А саме: автобіографію із зазначенням місць праці і копію документа про освіту та додатки до нього (такі вимоги він висуває до людей, які претендують на працевлаштування у газеті)».

 

Також журналісти вимагали від Калуської  міської ради на найближчому пленарному засіданні сесії міськради розглянути питання роботи редакції газети «Дзвони Підгір'я», а саме: дати оцінку інформаційній  і кадровій політиці, яку проводить  призначений міським головою  в. о. головного редактора Михайло Кучеряк. Причиною обурення журналістів стало те, що він звільнив з посади відповідального секретаря «Дзвонів Підгір'я» Людмилу Пастушок

 

Калуський міськрайонний суд визнав рішення Михайла Кучеряка про звільнення Людмили Пастушок незаконним, тому в. о. головного редактора змушений був поновити журналістку на посаді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3761
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду