Суд анулював ліцензію одеського телеканалу АТВ, який пов’язують з опальним Марковим (ДОПОВНЕНО)

Суд анулював ліцензію одеського телеканалу АТВ, який пов’язують з опальним Марковим (ДОПОВНЕНО)

13 Листопада 2013
5128
13 Листопада 2013
14:26

Суд анулював ліцензію одеського телеканалу АТВ, який пов’язують з опальним Марковим (ДОПОВНЕНО)

5128
Суд анулював ліцензію одеського телеканалу АТВ, який пов’язують з опальним Марковим (ДОПОВНЕНО)
Суд анулював ліцензію одеського телеканалу АТВ, який пов’язують з опальним Марковим (ДОПОВНЕНО)

Одеський окружний адмінсуд анулював ліцензію одеського телеканалу АТВ, який пов'язують з заарештованим народним депутатом, лідером партії «Родіна»  Ігорем Марковим. Такий вердикт був винесений 13 листопада, повідомляє сайт «Думская.net».

 

Суд задовольнив позов Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Представники каналу вже заявили, що мають намір оскаржити рішення в апеляційній інстанції. Термін подання скарги - 10 днів. До розгляду справи апеляцією вердикт чинності вступити не може.

 

Приводом для подачі позову стала наявність в діючих документах каналу прізвища одного з засновників - покійного Віталія Баранова. Останній володів 12% статутного капіталу телекомпанії. Після його смерті в 2009 році АТВ повинен був переоформити свої ліцензії, вказавши в них спадкоємців Баранова, проте не зробив цього. Таким чином, відбулося порушення закону.

 

Як пише «Думская.net», Віталій Баранов з 2007 року представляв на телеканалі інтереси одного з союзників Ігоря Маркова, з яким той нещодавно посварився.

 

Пан Баранов був співзасновником і першим директором телекомпанії Одеської національної юридичної академії (ТРК «Академія»).

 

Як писала «Детектор медіа», гендиректора одеської телекомпанії АТВ Олександра Мізіна найближчим часом допитають у рамках кримінального провадження у справі про вбивство у 2009 році одного із засновників телеканалу Віталія Баранова.

 

Нагадаємо, 23 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії одеської телекомпанії АТВ, яку пов'язують з колишнім нардепом, лідером партії «Родіна» Ігорем Марковим.

 

Тим часом журналісти АТВ звернулися з відкритим листом до Президента України Віктора Януковича, у якому назвали позбавлення АТВ ліцензії політичним замовленням.

 

«Ми, журналісти одеського телеканалу АТВ, вважаємо, що наші права і права наших глядачів, в частині однієї з ключових демократичних свобод, порушені. Йдеться про свободу слова. Ми вважаємо рішення суду про позбавлення телеканалу АТВ ліцензії незаконним, прийнятим за формальною ознакою, вважаємо це рішення політичним замовленням», - йдеться у відкритому листі.

 

Журналісти АТВ просять президента розібратися, чиє саме це політичне замовлення і чим воно мотивовано.

 

«Ми не є прихильниками курсу керівництва України на євроінтеграцію, ми вважаємо, що остаточне право приймати рішення про вектор розвитку країни має зберігатися за народом. Крапку в питанні про зовнішньополітичний вибір України може поставити тільки референдум, проведення якого ви гарантували. Ми просимо вас залишити за каналом АТВ право доносити альтернативну інформацію, що не збігається з курсом партії влади, щоб надати телеглядачам можливість усвідомлено зробити свій вибір», - йдеться у відкритому листі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5128
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ДОВЯКАЛИСЬ
3787 дн. тому
УНТЕР-ОФИЦЕРСКАЯ ВДОВА САМА СЕБЯ ВЫСЕКЛА?
Знавець
3787 дн. тому
Ой, вэй! А шьо его теперь делать честной русскообразной общественности Адэссы? Хде духовные ориентиры?.. :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду