Тягнибок судитиметься з львівської газетою «Експрес»

Тягнибок судитиметься з львівської газетою «Експрес»

11 Листопада 2013
6893
11 Листопада 2013
11:38

Тягнибок судитиметься з львівської газетою «Експрес»

6893
Тягнибок судитиметься з львівської газетою «Експрес»
Тягнибок судитиметься з львівської газетою «Експрес»

Голова Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олег Тягнибок звернувся до Франківського районного суду Львова з позовною заявою на ТОВ «Експрес мультимедіа груп», вимагаючи визнати поширену ним 24 жовтня у статті «Гроші Тягнибока-4. Угода з дияволом» інформацію недостовірною та такою, що принижує його честь, гідність та ділову репутацію. Про це повідомляє сайт  ВО «Свобода».

 

Пан Тягнибок вимагає зобов'язати ТОВ «Експрес мультимедіа груп» спростувати інформацію, що наведена у статті, шляхом публікації резолютивної частини судового рішення на тій самій шпальті газети «Експрес» і тим самим шрифтом, що і спростовуване повідомлення, протягом одного місяця з дня набрання рішенням суду законної сили.

 

Як заявляє голова ВО «Свобода», наведена у статті «Гроші Тягнибока-4. Угода з дияволом» інформація є неправдивою, не відповідає дійсності і спрямована на приниження його чести, гідності та ділової репутації.

 

Зокрема, Олег Тягнибок спростував інформацію про те, що буцімто є бізнес-партнером доктора Василя Новицького і здійснював разом із ним незаконні шахрайські операції, обманюючи важкохворих людей з метою отримання прибутку.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», лідери опозиційних сил, голова парламентської фракції «Батківщина» Арсеній Яценюк, очільник партії «УДАР» Віталій Кличко та голова Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олег Тягнибок підписали заяву щодо неприпустимості порушення журналістських стандартів газетою «Експрес».

 

Головний редактор львівської газети «Експрес» Ігор Починок, коментуючи заяву трьох лідерів опозиції, які звинуватили видання у порушенні журналістських стандартів, порадив Олегу Тягнибоку звернутись до суду.

 

Наступного четверга газета «Експрес» має намір опублікувати продовження розслідування про «фармацевтичний бізнес Тягнибока-Новицького». За словами Ігоря Починка, це будуть офіційні документи, які видання отримало з багатьох країн світу.

 

«Це документи і свідчення, які поставлять чимало крапок над "і".  І ми чекатимемо офіційних вибачень від Яценюка та Кличка за помилкову заяву. Вибачень від Тягнибока не приймемо. Ми вважаємо, і в нас на це є усі документальні підстави, що його родина повинна добровільно  прийти у правоохоронні органи, - зазначив Ігор Починок. - Зі свого боку, дещо випереджаючи події, підтверджую, що документи, які ми легально отримали у процесі цього розслідування, свідчать: препарат, яким торгували впродовж двадцяти років Новицький та родина Тягнибоків, може викликати наркотичну залежність і  справді небезпечний для здоров'я людей».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6893
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду