Премію імені Ігоря Лубченка присуджено Наталії Лигачовій

Премію імені Ігоря Лубченка присуджено Наталії Лигачовій

4 Листопада 2013
3656
4 Листопада 2013
11:43

Премію імені Ігоря Лубченка присуджено Наталії Лигачовій

3656
Премію імені Ігоря Лубченка присуджено Наталії Лигачовій
Премію імені Ігоря Лубченка присуджено Наталії Лигачовій

Керівник проекту «Детектор медіа» Наталія Лигачова стала лауреатом премії захисту свободи слова імені Ігоря Лубченка, відповідне рішення прийняла конкурсна комісія. Про це йдеться на сайті Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

 

Нагадаємо, що премія присуджується вдруге і вручається 3 листопада - до дня народження Ігоря Лубченка, журналіста, редактора, колишнього голови НСЖУ.  Як писала «Детектор медіа», цього року премію вручатимуть 20-23 листопада в рамках проведення в Києві конференції Європейської федерації журналістів.

 

«Здобуття цієї нагороди - це не лише особисте визнання, а й визнання всієї команди проекту «Детектор медіа», створеного в 2001 році. Для мене велика честь отримати цю нагороду. Адже саме визнання колег - це найцінніше та найважче, чого можна досягти у професійному житті», - коментує пані Лигачова.

 

Як сказала Наталія Лигачова у коментарі прес-службі НСЖУ, незалежні медіа завжди є загрозою для корумпованих політиків, і в будь-якій країні їх багато хто не любить, адже вони здатні викрити та донести до громадськості факти,  які б дехто  дуже волів приховати.

 

«Сьогодні в Україні ми спостерігаємо загострення боротьби з журналістами, громадськими організаціями, які відстоюють принципи свободи слова та плюралізму думок в інформаційному просторі. Місією проекту "Детектор медіа" є  спонукання вітчизняних медіа до дотримання найвищих стандартів у журналістиці», - додала Наталія Лигачова.

 

Цього року конкурсна комісія також вирішила відзначити здобутки в боротьбі за свободу слова ще одного медійника - кореспондента житомирської обласної газети «Ваші інтереси» Петра Тарасюка. Його було висунуто Житомирською обласною організацією НСЖУ. Петро Тарасюк - автор численних літературних праць та лауреат багатьох професійних конкурсів, автор Гімну журналістів, який був виконаний на Міжнародному фестивалі журналістики «Віра. Надія. Любов».

 

Нагадаємо, на здобуття премії Наталію Лигачову висунула Львівська обласна організація Національної спілки журналістів України.

 

Торік лауреатом премії імені Ігоря Лубченка став голова Комісії з журналістської етики Володимир Мостовий

 

Довідка: Національна журналістська премія захисту свободи слова ім. Ігоря Лубченка заснована в 2012 році НСЖУ для заохочення та нагородження осіб та організацій, які досягли успіхів та суспільного визнання у сфері відстоювання права на свободу слова, боротьбі за високі професійні журналістські стандарти.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3656
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду