Журналіст оскаржила у суді відмову надати  списки нардепів, що приймали закони на Банковій

Журналіст оскаржила у суді відмову надати списки нардепів, що приймали закони на Банковій

4 Листопада 2013
3686
4 Листопада 2013
11:07

Журналіст оскаржила у суді відмову надати списки нардепів, що приймали закони на Банковій

3686
Журналіст оскаржила у суді відмову надати  списки нардепів, що приймали закони на Банковій
Журналіст оскаржила у суді відмову надати  списки нардепів, що приймали закони на Банковій

Кореспондент «Української правди» Оксана Коваленко оскаржила в суді відмову апарату Верховної Ради (ВР) надати списки з підписами депутатів, які були присутні на «виїзному засіданні» на Банковій 4 квітня. Про це йдеться на сайті «Української правди».

 

Засідання Окружного адміністративного суду під головуванням судді Ігоря Качура відбудеться у вівторок 5 листопада о 13.30.

 

Як відомо, 4 квітня фракції КПУ, Партії регіонів та підконтрольні їм депутати-позафракційники після того, як опозиція заблокувала трибуну, вирішили провести засідання парламенту у будівлі на Банковій, оголосивши, що це рішення підтримали 244 депутати.

 

Голоси рахувала частина лічильної комісії, а саме - ті її члени, що є представниками від парламентської більшості, оскільки депутатів від опозиції на засідання не пустили.

 

На «виїзному засіданні» депутати від ПР і КПУ змогли майже одноголосно підтримати низку законів.

 

Перед засіданням депутати склали списки, у яких кожен, хто прийшов на засідання, ставив особистий підпис, і назвали це письмовою реєстрацією. За твердженням апарату ВР, письмово зареєструвалися 244 депутати.

 

Пізніше Верховна Рада оприлюднила списки депутатів, які нібито були на засіданні, однак, як пише «Українська правда», виявилося, що, наприклад, депутат Ігор Палиця на засіданні не був, а його підпис підроблений. Тому кореспондент «Української правди» надіслала інформаційні запити до апарату ВР з проханням надати списки з оригінальними підписами депутатів.

 

Попри заяви та накази спікера Володимира Рибака апарат ВР, посилаючись на конфіденційність, двічі відмовлявся надати «Українській правді» списки реєстрації з «живими підписами» нардепів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3686
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду