До 7 листопада – відбір до Школи медичної журналістики НСЖУ «Особливості життя з цукровим діабетом»

До 7 листопада – відбір до Школи медичної журналістики НСЖУ «Особливості життя з цукровим діабетом»

1 Листопада 2013
3462
1 Листопада 2013
13:38

До 7 листопада – відбір до Школи медичної журналістики НСЖУ «Особливості життя з цукровим діабетом»

3462
До 7 листопада – відбір до Школи медичної журналістики НСЖУ «Особливості життя з цукровим діабетом»
До 7 листопада – відбір до Школи медичної журналістики НСЖУ «Особливості життя з цукровим діабетом»

Національна спфлка журналістів України (НСЖУ), Громадська Спілка «Міжнародний клуб лікарів і Фармацевтів», Консорціум «Менеджмент Консалтинг Груп» за підтримки Міністерства охорони здоров'я України запрошують представників ЗМІ на черговий модуль Школи медичної журналістики, присвяченої темі захворюваності на цукровий діабет.

 

Дводенний навчальний семінар відбудеться 14-15 листопада у Києві. Місце проведення - ІА «Укрінформ».

 

Цукровий діабет посідає третє місце в Україні за поширеністю, після серцево-судинних та онкологічних хвороб. В Україні понад 1 мільйон 200 тисяч осіб мають такий діагноз. Тому, як стверджують фахівці, вкрай важливо поліпшувати просвітницьку роботу серед населення. Ці та інші питання стануть предметом розгляду під час Школи медичної журналістики. З учасниками буде проведено практичне заняття «Поговоримо про діабет», під час якого у форматі інтерактивної настільної гри журналісти ознайомляться з особливостями життя з цукровим діабетом: принципами самоконтролю, особливостями харчування, поведінки тощо.

 

В рамках Школи відбудеться прес-тур до одного з медичних закладів, де працює «Школа діабету». Журналісти зможуть взяти участь в уроці для пацієнтів, котрі мають діагноз цукровий діабет, а також поспілкуватися з хворими.

 

Крім цього, у рамках дводенного модулю відбудуться майстер-класи відомих журналістів щодо особливостей роботи з медичною і соціальною тематикою, практичні заняття з авторитетними медіатренерами.  Медіатренери Школи: перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко, доцент кафедри телебачення і радіомовлення Інституту журналістики Київського національного університету Людмила Федорчук. Майстер-класи проведуть: продюсер TV Reuters в Україні Сергій Каразій та юрист Інституту розвитку регіональної преси Олександр Бурмагін.

 

До участі у Школі медичної журналістики запрошуються журналісти регіональних та національних медіа, які цікавляться медичною тематикою. Семінар проводиться безкоштовно, учасникам відшкодовують кошти за проїзд та забезпечують проживання і харчування. Кожен учасник Школи медичної журналістики отримує додаткові матеріали від фахівців та посібник про особливості висвітлення медичної тематики у ЗМІ. 

 

Конкурсний відбір триває до 7 листопада.

 

Охочі взяти участь у Школі медичної журналістики мають подати на адресу організаторів oblik@nsju.org лист, у якому необхідно зазначити ПІБ, назву ЗМІ, досвід підготовки матеріалів з медичної тематики, електронну адресу та контактний номер телефону.

 

Інформація щодо організаційних питань за телефонами:  (044) 234-52-09, (044) 235-87-66 (Ярослава).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3462
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
3799 дн. тому
Олексій Мазур, 25.06.2012 Ізраїльський доктор програв українському журналісту вже четвертий суд поспіль Четверту судову перемогу над доктором з Натанії Димитрієм Петруніним, який в Києві має філіал власної клініки, що займається немедикаментозним лікуванням цукрового діабету ІІ типу, я здобув в Апеляційному суді м. Києва. Не маючи здоров'я і коштів бути присутнім на суді особисто, надіслав заперечення поштою (як це було і з трьома попередніми судовими процесами). http://dusia.telekritika.ua/blog_alekseia_mazura/18355 "Українська правда" перетворилася на "Ізраїльську брехню"? Олексій Мазур (Дніпропетровськ, Україна) - Димитрій Петрунін (Натанія, Ізраїль) - 3(!) : 0. Такою за станом на сьогодні є співвідношення виграних судів на користь українського журналіста. Дві перемоги були здобуті в суді першої інстанції, в даному випадку - столичному Шевченківському, одна - в Київському Апеляційному. Таке продовження отримала історія з позовами від ізраїльського ескулапа - керівника клініки власного імені - який в рекламі, розміщеній на "Українській правді" проглосив перемогу над невиліковною хворобою - цукровим діабетом: "Сахарный диабет побежден!!!". Про, м'яко кажучи, сумнівність безапеляційного гасла я написав, будучи сам хворим на діабет І типу, в одному з блогів на дочірньому проекті УП - "Народній правді". За що згодом і отримав перший позов. http://dusia.telekritika.ua/blog_alekseia_mazura/17702 Заперечую, Ваша честь! (частина-І) Ізраїльський доктор, який лікує діабет, подав позов на українського журналіста, хворого на діабет. За... діабет http://politiko.ua/blogpost58164 Заперечую, Ваша честь! (частина-ІІ) Доктор Петрунін з Тель-Авіва прагне судової заборони дніпропетровському журналісту писати про нього будь-які статті. Пожиттєво http://politiko.ua/blogpost58221
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду