Янукович не підтримає закон про обмеження доступу до інформації - АПУ

Янукович не підтримає закон про обмеження доступу до інформації - АПУ

27 Вересня 2013
4899
27 Вересня 2013
16:57

Янукович не підтримає закон про обмеження доступу до інформації - АПУ

4899
Янукович не підтримає закон про обмеження доступу до інформації - АПУ
Янукович не підтримає закон про обмеження доступу до інформації - АПУ

Президент України Віктор Янукович  не підтримає законопроект, який, на думку  журналістів і громадських активістів, обмежує доступ до публічної інформації (№3301 про внесення змін до Закону України «Про доступ до публічної інформації»). Про це  під час прес-конференцї заявив керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації Президента України (АПУ) Денис Іванеско, повідомляє прес-служба президента.

 

За словами представника АП, у профільному управлінні було проведено аналіз  згаданого законопроекту. «Цей законопроект не відповідає позиції Президента щодо забезпечення прозорості роботи влади і подолання корупції. Віктор Янукович не допустить звуження прав громадян на доступ до інформації», - наголосив Денис Іванеско.

 

В Адміністрації Президента України запевняють, що вважають неприйнятними норми законопроекту щодо встановлення вимоги до запитувача вказувати свою поштову адресу в електронних запитах та щодо обмеження права на безкоштовне отримання інформації 90 днями та 10 сторінками відповіді. «Така норма фактично виводить з-під дії Закону журналістів», - зазначив Денис Іванеско.

 

Однак, на думку пана Іванеско, у законопроекті є норми, які вдосконалюють процедурні моменти і заповнюють прогалини, але вони потребують широкого громадського обговорення: «Є деякі технічні деталі, які вдосконалюють тіло Закону. Але не можна допустити, щоб на їх тлі, завдяки єдиному документу, відбулося звуження норм Закону. Треба обговорювати такі пропозиції з широким колом громадськості, журналістами, експертами, активістами і лише після дискусії готувати узгоджені пропозиції».

 

Нагадаємо,  законопроект, який обмежує доступ до публічної інформації, зареєстрований чотирма народними депутатами фракцій «БЮТ-Батьківщина» і Партії регіонів. Згодом депутат-бютівець Валентин Королюк відкликав свій підпис під цим законопроектом, пізніше регіонал Іштван Гайдош також відкликав свій підпис під проектом.

 

Рух «Стоп цензурі!» закликав депутатів відкликати законопроект, який обмежить доступ до інформації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4899
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду