Розпочала роботу Школа медичної журналістики з питань серцево-судинних захворювань

Розпочала роботу Школа медичної журналістики з питань серцево-судинних захворювань

19 Вересня 2013
5784

Розпочала роботу Школа медичної журналістики з питань серцево-судинних захворювань

5784
Розпочала роботу Школа медичної журналістики з питань серцево-судинних захворювань
Розпочала роботу Школа медичної журналістики з питань серцево-судинних захворювань

Черговий модуль Школи медичної журналістики «Серцево-судинні захворювання» розпочав роботу 19 вересня у Києві. Проект реалізується з ініціативи Національної спілки журналістів України (НСЖУ) спільно з Міністерством охорони здоров'я України та Громадською Спілкою «Міжнародний клуб лікарів і фармацевтів». Навчання, що триватиме протягом двох днів, розраховане на понад 30 журналістів з різних регіонів України.

 

Як зауважив під час відкриття Школи директор департаменту реформ та розвитку МОЗ України Микола Хобзей, навчальний проект, що вже став традиційним - є гарним прикладом співпраці МОЗ, НСЖУ та засобів масової інформації. Саме спільна та злагоджена робота є запорукою успіху у реалізації тих чи інших кроків.

 

«Теми, які розглядалися і розглядаються на Школі, актуальні для охорони здоров'я в усіх країнах. І одна з них - тема серцево-судинних захворювань. Ці хвороби посідають перше місце серед причин смертності в усіх країнах, і Україна - не виняток», - сказав Микола Хобзей.

 

 

За його словами, другий рік МОЗ реалізує проект з державного регулювання цін на лікарські засоби, зокрема гіпотензивні препарати (для зниження тиску). Адже гіпертонія - одна з головних причин виникнення інфарктів та інших ускладнень.

 

«Метою проекту було ширше залучення хворих, роз'яснювальна робота щодо необхідності вживати препарати. Відшкодування вартості препаратів передбачено на рівні 10-15%, а кількість людей, які їх вживають, збільшилася втричі. І якщо ми будемо йти такими темпами, зможемо досягти показників цивілізованих країн», - розповів Микола Хобзей.

 

Однак успішно продовжувати впровадження такого профілактичного проекту можна тоді, коли він супроводжуватиметься широкою роз'яснювальною роботою. Тут не обійтися без участі засобів масової інформації.

 

«Засоби індивідуальної профілактики, підвищення свідомості, мотивація людей бути здоровими - це ті фактори, які не замінять ніяких препаратів. Тому я хочу подякувати учасникам Школи - небайдужим людям, які хочуть озброїтися необхідними знаннями і нести їх у маси», - звернувся до журналістів пан Хобзей.

 

За словами першого секретаря Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка, нинішній модуль Школи - уже восьмий раз збирає працівників ЗМІ, яких цікавить медична тематика. Серед навчальних проектів НСЖУ Школа медичної журналістики - наймасштабніший.

 

«Можливість підвищення кваліфікації для колег - один з пріоритетів НСЖУ, тому ми пропонуємо різні безкоштовні навчальні сервіси. Школа медичної журналістики спрямована на професіоналізацію публікацій на медичну тематику. Бо, як свідчать дані досліджень, люди готові приймати рішення щодо власного здоров'я під впливом публікацій у ЗМІ. І якщо ці публікації будуть з медичними помилками, це матиме негативні наслідки для хворих», - зазначив Сергій Томіленко.

 

У рамках дводенного семінару журналісти матимуть змогу поспілкуватися з провідними фахівцями-кардіологами та відвідати Київський міський центр серця. Там ознайомляться з найсучаснішим устаткуванням для діагностики захворювань серцево-судинних захворювань, подивляться, як працює дитяче відділення, дізнаються про досвід проведення анестезіологічного забезпечення тощо.

 

Крім цього, у рамках школи передбачені майстер-класи відомих журналістів провідних національних медіа. Зокрема, про журналістські помилки, спричинені дедлайном, розповість Ірина Федорів, керівник інформаційно-аналітичного відділу програми «Вікна-новини» (канал СТБ), а про посилення уваги до матеріалів про здоров'я національною газетою «Сегодня» - керівник відділу газети Поліна Дорожкіна.

 

«Ми не замикаємо навчання лише на колі учасників Школи, зокрема, після кожного модулю видається посібник з актуальними матеріалами та майстер-класами, також функціонує сайт Школи, де кожен працівник ЗМІ, який хоче вдосконалити свої знання, може знайти корисну інформацію», - зауважує Сергій Томіленко.

 

Прес-служба НСЖУ

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Прес-служба НСЖУ
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5784
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Миркин
3867 дн. тому
Согласен с вами. медицина - сложное но очень ценное для общества искусство. Для того что бы во всеуслышание говорить о ней, в ней надо разбираться, и понимать о чем ты пишешь и какие последствия это будет иметь.
Альфред
3867 дн. тому
Это хорошая инициатива, ведь медицина очень тонкая тема и без знаний и понимания в ней нечего делать. Надеюсь теперь пропадут все эти бредовые статьи непрофессиональных журналистов, которые пишутся с подачи таких же депутатов, которые в медицине не бум-бум.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду