В Україні стартував проект Objective з підтримки журналістських розслідувань

13 Вересня 2013
5975
13 Вересня 2013
18:10

В Україні стартував проект Objective з підтримки журналістських розслідувань

5975
В Україні стартував проект Objective з підтримки журналістських розслідувань

Сьогодні, 13 вересня, в Україні розпочинає роботу проект Objective, завданням якого є фінансова підтримка розслідувань (у тому числі, міжнародних), консультування журналістів, тренінги та мастер-класи. Про запуск Objective повідомили координатори проекту.

 

Проект розрахований на чотири роки і був започаткований Niras та BBC у липні за фінансової підтримки міністерства зовнішніх справ Данії. Проект сприяння розвитку ЗМІ буде працювати в Україні, Білорусі, Молдові, Грузії, Вірменії, Азербайджані та Турції.

 

Як вказано у повідомленні організаторів проекту, Objective пропонує журналістам отримати фінансування на розслідування з наступних тем: стосунки України (Білорусі, Молдови) з ЄС, атомна енергетика, бізнес (офшори, оподаткування, порушення закону), екологія, діяльність уряду та місцевої влади, політика та економіка 1990-х років, перешкоджання прогресу демократії та інші.

 

Заявки на фінансування розслідувань приймає координатор Objective в Україні, Білорусі та Молдові Браян Боннер за адресою editorobjective2@gmail.com.

 

Подати заявку можна англійською, українською або російською мовами.

 

Заявка на фінансування повинна містити назву проекту, опис розслідування, обґрунтування важливості розслідування, план роботи, на який час розраховано виконання проекту, дедлайн, розмір потрібного фінансування, детальний бюджет розслідування, ім'я, адреса, усі контактні дані, резюме журналіста та дату заповнення заявки.

 

Objective підтримує розслідування для будь-якого виду ЗМІ, для участі у конкурсі на фінансування можуть брати участь заявки для написання статей та підготовки мультимедійних матеріалів. Готовий матеріал може бути опубліковано будь-якою мовою регіону та в будь-якому ЗМІ.  Правда, Objective лишає за собою право розповсюджувати створені матеріали та надавати їх для безкоштовної публікації.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 1 вересня  в Україні продовжив свою роботу проект підтримки журналістських розслідувань у Східній Європі (SCOOP). Завдання програми - надати дієву допомогу у проведенні журналістських розслідувань. Для участі в конкурсі журналістам необхідно надіслати заповнену аплікаційну форму та письмову згоду редакції опублікувати результати розслідування.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5975
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду