До 1 жовтня – прийом робіт на конкурс НСЖУ «Проти раку – за життя!»

До 1 жовтня – прийом робіт на конкурс НСЖУ «Проти раку – за життя!»

13 Вересня 2013
7135
13 Вересня 2013
15:28

До 1 жовтня – прийом робіт на конкурс НСЖУ «Проти раку – за життя!»

7135
До 1 жовтня – прийом робіт на конкурс НСЖУ «Проти раку – за життя!»
До 1 жовтня – прийом робіт на конкурс НСЖУ «Проти раку – за життя!»

До 1 жовтня триває прийом журналістських робіт на конкурс Національної спілки журналістів України (НСЖУ) «Проти раку - за життя!». Головний приз - стажування в Латвії.

 

Медицина - галузь життєдіяльності, яка найбільш необхідна у всьому світі для існування суспільства і цілих народів. Однак в українській медицині нині існує дуже багато проблем, а відтак і негативних наслідків для кожного громадянина. На сьогодні однією з найгостріших проблем суспільства медики називають зростання кількості онкологічних захворювань в Україні. Показник захворюваності нині становить близько 350 хворих на 100 тис. населення. Онкологія займає друге місце за показником смертності після серцево-судинних хвороб. Чи не найголовнішою причиною летальності фахівці називають пізнє виявлення злоякісних новоутворень, звернення хворих до лікарів уже на пізніх - 3-4 стадіях захворювання. Тому наголошують на необхідності профілактики та роз'яснювальної роботи серед населення.

 

На конкурс приймаються матеріали різного спрямування, присвячені:

-проблемам профілактики онкологічних захворювань в Україні;

-проблемам та методам діагностики раку онкологічної патології;

- методам лікування;

- історіям пацієнтів, які успішно пройшли лікування;

- історіям життя лікарів та інших медпрацівників, які працюють у галузі онкології;

- проблемам паліативної та хоспісної допомоги;

- питання реабілітації хворих;

- новим напрацюванням та здобуткам вітчизняної та зарубіжної онкології;

- проблемам і потребам онкологічних медичних закладів різного рівня.

 

Участь у конкурсі можуть взяти представники засобів  масової інформації та журналісти  друкованих видань,  теле-, радіокомпаній, інтернет-видань.

 

Матеріали, які будуть надіслані на конкурс, повинні відповідати зазначеній тематиці, а також підтверджуватися наявністю примірника газети, сюжету тощо.

 

риймаються матеріали, які вийшли друком чи в ефір у період з 1 лютого до 1 жовтня 2013 року включно. Матеріали можуть бути подані українською та російською мовами.

 

Разом з матеріалами потрібно надати заявку на участь у конкурсі (у довільній формі) із відомостями про ЗМІ та автора матеріалу - назва ЗМІ, юридична та фактична адреса, реквізити, контактні телефони, прізвище та посада автора, тираж (аудиторія). 

 

Матеріали та заявка на конкурс надсилаються у 3-х екземплярах. Адреса: Україна, 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, № 27-А, НСЖУ (Конкурс «Проти раку - за життя!»).

 

За якими критеріями оцінюються матеріали?

1.Використання компетентних думок експертів, приклади цікавих життєвих історій.

2.Кількість джерел інформації та глибина вивчення проблеми і розкриття теми.

3.Цікава візуалізація матеріалу - верстка газетних сторінок, цікаві фотографії, нестандартна подача тощо.

4. Доступність, легкість подання інформації, зрозумілість для читача.

5. Наявність корисної інформації для читача (корисних телефонів, адрес установ тощо).

 

Журі конкурсу: Сергій Томіленко - перший секретар Національної спілки журналістів України, Дмитро Осинський - головний онколог м. Києва, Володимир Педько - керівник відділу онкології фармацевтичної компанії «Рош Україна», Лідія Суржик - редактор відділу газети «Дзеркало тижня».

 

За умовами конкурсу визначаються переможці, які підготували найкращі матеріали у ЗМІ:

1-а премія - планшетний комп'ютер;

2-а премія - нетбук;

3-я премія - цифровий диктофон.

 

Головний приз конкурсу - навчальний 5-денний прес-тур до Латвії (знайомство з досвідом висвітлення медичної тематики у латвійських медіа).

 

За найактивніше та професійне висвітлення тематики боротьби з раком 30 журналістів будуть запрошені на церемонію нагородження  переможців конкурсу в м. Київ у наприкінці листопада 2013 року.

 

Телефони для довідок: (044) 235-73-79; 234-21-02.

 

Конкурс для журналістів «Шанс на життя» є складовою Школи медичної журналістики. Цей інформаційно-навчальний проект передбачає серію навчальних заходів для журналістів, що працюють над висвітленням медичної тематики, підготовку освітніх матеріалів та інформаційних сервісів для працівників ЗМІ. Партнерами проекту є Національна спілка журналістів України, фармацевтична компанія «Рош Україна», Консорціум «Менеджмент Консалтинг Груп».

 

Проект «Школа медичної журналістики» здійснюється за підтримки Міністерства охорони здоров'я України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7135
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду