Асоціація представляє новий проект - Novomedia Awards

Асоціація представляє новий проект - Novomedia Awards

13 Вересня 2013
4592

Асоціація представляє новий проект - Novomedia Awards

4592
Відтепер щороку в рамках Міжнародного Форуму «Новомедіа» журналісти та редакції ЗМІ будуть отримувати подяки за компетентне висвітлення тем віри, релігійного життя, християнських, моральних і сімейних цінностей
Асоціація представляє новий проект - Novomedia Awards
Асоціація представляє новий проект - Novomedia Awards

У листопаді цього року під час проведення Форуму Асоціація «Новомедіа» на урочистій церемонії нагородження Novomedia Awards відзначатиме журналістів та редакції ЗМІ у номінаціях «Систематичне висвітлення вічних цінностей» та «Відповідальна журналістика».

 

Наразі представники Асоціації «Новомедіа» здійснюють моніторинг телеканалів, радіо, газет та журналів, мережі Інтернет з метою виявлення медіа-матеріалів, які сприяють популяризації вічних цінностей у мас-медіа.

 

Перший тестовий проект був реалізований у 2012 році під час проведення Форуму. Тоді подяки отримали колектив та ведуча програми «Віра. Надія. Любов», керівник та журналіст програми «Світло», співведучий програми «Легко бути жінкою», а також керівники проектів «Кохана, ми вбиваємо дітей» та «Врятуйте нашу сім'ю».

 

Усі подяки від Асоціації «Новомедіа» були вручені за популяризацію християнських, сімейних цінностей, гармонійне поєднання телевізійної майстерності та елементів морально-духовного виховання аудиторії.

 

Прес-центр Асоціації «Новомедіа»

 

ПОЛОЖЕННЯ ПРО NOVOMEDIA AWARDS

 

Щорічна церемонія нагородження журналістів і засобів масової інформації

 

1.      Загальні положення

Стаття 1.1. Міжнародна громадська організація «Асоціація журналістів, видавців та мовців «Новомедіа» протягом року проводить моніторинг ЗМІ: телеканали, радіо, газети та журнали, мережа Інтернет на предмет компетентного висвітлення тем віри, релігійного життя, християнських, моральних і сімейних цінностей.

 

Стаття 1.2. Під час проведення Міжнародного Форуму «Новомедіа» Асоціація щороку восени організовує церемонію нагородження Novomedia Awards. Мета - відзначити журналістів та світські ЗМІ, які компетентно висвітлюють теми віри, релігійного життя, християнських, моральних і сімейних цінностей.

 

Стаття 1.3. Журналістам та ЗМІ, яких відібрали під час здійсненого моніторингу, вручається подяка та статуетка Novomedia Awards від Асоціації «Новомедіа».

 

Стаття 1.4. Вручення Подяки та статуетки «Вічні цінності у мас-медіа» проводиться відповідно до рішення Моніторингової комісії, створеної при оргкомітеті Міжнародного Форуму «Новомедіа», яка визначає переможців у номінаціях:

Загальні - «Систематичне висвітлення вічних цінностей»

Спеціальні - «Відповідальна журналістика»

 

Стаття 1.5. Опис номінацій та умови висування кандидатур для відзначення:

«Систематичне висвітлення вічних цінностей» - номінація, що вручається власникам ЗМІ, старшим керівникам, редакціям, головним редакторам та авторам медіа-матеріалів за системну роботу у висвітленні питань віри, релігійного життя, а також християнських, моральних і сімейних цінностей.

«Відповідальна журналістика» - номінація, що вручається журналістам за разові медіа-матеріали, у яких компетентно висвітлюються теми віри, релігійного життя, а також християнські, моральні і сімейні цінності.

Стаття 1.6. Відзначення номінантів - журналістів та ЗМІ - проводиться щорічно під час проведення Міжнародного Форуму «Новомедіа».

 

2.      Порядок визначення номінантів

Стаття 2.1. Члени Моніторингової комісії протягом року здійснюють моніторинг ЗМІ власними силами та аналізують отримані матеріали від редакцій і авторів. Обговорення та визначення номінантів здійснюється на засіданні Моніторингової комісії.

 

Стаття 2.2. Посилання на медіа-матеріали (публікації, відео, аудіо, лінки на сайти) надсилаються їх авторами, головними та/або випусковими редакторами на розгляд Моніторингової комісії на електронну скриньку: awards (at) novomedia.org або за поштовою адресою: а/с 424, Київ, Україні, 03150, Асоціація «Новомедіа» не пізніше 15 жовтня щороку.

 

3.      Порядок відзначення журналістів та ЗМІ премією Novomedia Awards

Стаття 3.1. Церемонія нагородження журналістів та ЗМІ премією Novomedia Awards проводиться щорічно в умовах урочистості і широкого оповіщення під час проведення Міжнародного Форуму «Новомедіа». Церемонію координує керівник Моніторингової комісії Novomedia Awards.

 

Стаття 3.2. Статуетку «Вічні цінності у мас-медіа» та Подяку під час урочистостей Novomedia Awards вручає президент Асоціації «Новомедіа».

 

Стаття 3.3. Інформація про плин і підсумки проведення моніторингу оприлюднюється у засобах масової інформації, на офіційному сайті Асоціації «Новомедіа» (www.novomedia.ua) та Міжнародного Форуму «Новомедіа» (www.novomediaforum.org)

 

4.      Заключні положення

Стаття 4.1. Накопичення медіа-матеріалів, їх узагальнення і розгляд покладається на Моніторингову комісію Асоціації «Новомедіа».

 

Стаття 4.2. Підготовка урочистостей з нагоди вручення подяк журналістам та ЗМІ покладається на офіс Асоціації «Новомедіа» та Моніторингову комісію.

 

Стаття 4.3. Дане Положення вступає в силу з моменту його ухвалення Правлінням Асоціації «Новомедіа» 02 вересня 2013 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4592
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду