Завдяки Асоціації з ЄС з’явилася політична воля роздержавити ЗМІ - голова НСЖУ

Завдяки Асоціації з ЄС з’явилася політична воля роздержавити ЗМІ - голова НСЖУ

12 Вересня 2013
7324
12 Вересня 2013
12:26

Завдяки Асоціації з ЄС з’явилася політична воля роздержавити ЗМІ - голова НСЖУ

7324
Завдяки Асоціації з ЄС з’явилася політична воля роздержавити ЗМІ - голова НСЖУ
Завдяки Асоціації з ЄС з’явилася політична воля роздержавити ЗМІ - голова НСЖУ

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) очікує, що незабаром Верховна Рада ухвалить Закон про роздержавлення друкованих засобів масової інформації.  Про це голова НСЖУ Олег Наливайко сказав під час відкриття тренінгу «Євроінтеграція України та засоби масової інформації», що проходить 12 вересня у Спілці за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Литовської Республіки в Україні Пятраса Вайтекунаса. Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

 

«Україна як ніколи близька до виконання своїх зобов'язань, які були  ще 2005 року взяті Україною перед Радою Європи по роздержавленню. Сьогодні є політична воля в парламенті, і ми очікуємо ефективного голосування з цього питання буквально днями», - сказав Олег Наливайко, висловлюючи сподівання, що Верховна Рада проголосує за проект закону, в основі якого будуть спільні напрацювання НСЖУ та Держкомтелерадіо.

 

Крім цього, голова Спілки журналістів зазначив, що інформування про євроінтеграційні прагнення - це один з пріоритетів НСЖУ. «Сьогодні в Миколаєві разом з посольством ЄС в Україні ми проводимо семінар-тренінг для журналістів південних регіонів, у якому бере участь Посол  Ян Томбінський. Це вже другий наш спільний захід із представництвом ЄС. В цілому встановлені давні  хороші стосунки з Радою Європи. Щороку в березні ми возимо велику делегацію редакторів регіональних видань в Страсбург і Брюссель. І ось під час останнього візиту якраз обговорювали проект закону про роздержавлення», - сказав Олег Наливайко.

 

За його словами, НСЖУ торік стала членом Брюссельського прес-клубу, а цього року - членом Асоціації європейських прес-клубів. «До кінця року очікуємо відкриття інформаційного центру НСЖУ в Брюсселі. А в листопаді вперше на теренах Східної Європи у нашій Спілці відбудеться конференція Європейської федерації журналістів, де нас приймуть до її лав», - зазначив голова НСЖУ.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Комітет з питань свободи слова та інформації ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти за основу законопроект № 2600 «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». За інформацію джерел «Детектор медіа», які працюють у апараті Верховної Ради, проект № 2600 буде винесено на розгляд сесійної зали 19 вересня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7324
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду