Олександр Чаленко спростовує свою причетність до друкованого клону «Української правди». ДОПОВНЕНО

Олександр Чаленко спростовує свою причетність до друкованого клону «Української правди». ДОПОВНЕНО

4 Вересня 2013
6719

Олександр Чаленко спростовує свою причетність до друкованого клону «Української правди». ДОПОВНЕНО

6719
Олександр Чаленко спростовує свою причетність до друкованого клону «Української правди». ДОПОВНЕНО
Олександр Чаленко спростовує свою причетність до друкованого клону «Української правди». ДОПОВНЕНО

Журналісти Олександр Чаленко та Соня Кошкіна не надавали друкованому клону «Української правди» своїх матеріалів для публікації. Про це на запитання «Детектор медіа» відповіли самі журналісти.

 

У першому друкованому примірнику клона інтернет-видання «Українська правда» було опубліковано статтю, підписану Олександром Чаленком, та інтерв'ю з Миколою Томенком, яке, як повідомила «Детектор медіа» помічниця пана Томенка, він давав шеф-редактору LB.ua Соні Кошкіній. Прочитати матеріали редакції ТК не вдається через погану якість сканованої газети, проте вищезгадані журналісти заперечили свою причетність до передруку своїх текстів.

 

Олександр Чаленко пояснив, що вперше про свою публікацію в паперовій «Українській правді» дізнався з новин на «Детектор медіа».

 

«Я не маю нічого спільного з цим фейковим виданням і ніколи не передавав йому якихось своїх матеріалів для публікації. Тим більше ніколи не отримував від нього жодних гонорарів і зарплат. У мене дійсно 30 липня цього року виходила стаття в моєму блозі на сайті "Української правди" під назвою "Новый поход Луценко в политику профинансирует Третьяков?", проте в назві замість крапки у мене стояв знак питання. Можливо, фейкова газета передрукувала цей мій блог», - написав пан Чаленко у Facebook.

 

Пан Чаленко у коментарі «Детектор медіа» висловив припущення, що за проектом друкованого клону «Української правди» та сайту «Українська кривда» може стояти Тарас Березовець, оскільки він першим звернув увагу громадськості на цей сайт.

 

Також «Детектор медіа» отримала розширений коментар Соні Кошкіної:

 

«З подивом - завдяки колегам з  "Детектор медіа" - виявила на сторінках цієї псевдогазети ексклюзивне інтерв'ю , яке Микола Томенко давав Lb.ua ще в липні цього року. Точніше - шматки даного тексту, скомпільовані між собою досить недбало. Що показово - без посилання на першоджерело. Зрозуміло, особисто я згоди на публікацію власного авторського тексту в цій газетці не давала, на його "художнє перекроювання" - тим паче. У зв'язку з появою самої газетки, вважаю за необхідне зазначити наступне:

 

- однозначну відповідь: хто, як, на якій підставі, за які гроші, переслідуючи які цілі, друкує і поширює подібну погань, мають дати правоохоронні органи. Власне, це - їх прямий функціонал. У разі виявлення суперечностей з українським законодавством (елементарно - порушенням авторських прав) - притягнути винних до відповідальності;

 

- висловлюю солідарність з позицією колег з "Української правди", що відбувається спроба скомпрометувати незалежні ЗМІ напередодні 2015-го. Причому не тільки УП, але цілий ряд ЗМІ. Очевидно, всім нам варто задуматися про ці події і зробити предметні висновки».

 

Нагадаємо, редакція «Української правди» готує заяву до правоохоронних органів з приводу випуску фальшивої газети з логотипом видання та запуску онлайн-двійника «Українська кривда».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6719
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Протверезіння Альони
3879 дн. тому
Ну, нарешті УП і Альона протверезіли і вирішили поскаржитися в правоохоронні органи на своїх двійників. Бо спочатку було гидко слухати, як Притула казала "Не нада абращать на ніх вніманія..." Тьху.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду