Редактори УНІАН  звернулися до Осадчого  з відкритим листом щодо забезпечення нормальних умов праці

Редактори УНІАН звернулися до Осадчого з відкритим листом щодо забезпечення нормальних умов праці

29 Серпня 2013
5539

Редактори УНІАН звернулися до Осадчого з відкритим листом щодо забезпечення нормальних умов праці

5539
Редактори УНІАН  звернулися до Осадчого  з відкритим листом щодо забезпечення нормальних умов праці
Редактори УНІАН  звернулися до Осадчого  з відкритим листом щодо забезпечення нормальних умов праці

П'ять редакторів інформаційного агентства УНІАН, яким 28 серпня оголосили про переміщення  у новий відділ телевізійного моніторингу,  вимагають від керівництва створення умов для нормальної праці і виконання засад колективного договору, нещодавно підписаного  в агентстві за сприяння НМПУ . Про це йдеться у відкритому листі до гендиректора УНІАН Вадима Осадчого,  розісланого НМПУ.

 

У листі співробітники УНІАН, члени Незалежної медіа-профспілки України,  зазначають,  що запропонована їм робота з «прослуховування телевізійних програм і розшифровування їх фрагментів» не відповідає їхній кваліфікації.  А  їхні робочі місця не облаштовані належним чином задля виконання завдань, що перед ними поставлені: не працюють телевізійні монітори, немає техніки для запису і розшифровування, відсутній доступ до мережі інтернет.

 

Журналісти також стверджують, що у наданому їм приміщенні відсутні нормальні санітарно-гігієнічні умови.

 

На  думку авторів листа, паном  Осадчим   порушені домовленості, досягнуті під час тристоронньої зустрічі у форматі колектив-адміністрація-власник у березні поточного року. Якщо вимоги журналістів не будуть виконані, вони мають наміри звернутися до суду.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», генеральний директор інформаційного агентства УНІАН Вадим Осадчий назвав створення нового відділу телевізійного моніторингу і переміщення туди співробітників УНІАН оптимізацією бізнес-процесів і розширенням одного з напрямів діяльності агентства.

 

Нагадаємо, вчора, 28-го серпня, п'ятьом співробітникам інформаційного агентства УНІАН оголосили про їхнє переміщення до новоствореного відділу телевізійного моніторингу. Серед них - четверо редакторів сайту УНІАН, які взимку заявили про цензуру в УНІАНЛюбов ЖаловагаВалентина Романенко, Роман Романюк та Олександр Волинський, а також завідувач відділу економіки УНІАН Тетяна Майданович.

 

Усі вони підписали наказ, але з особливою думкою про те, що він порушує умови колективного договору. Переміщені до нового відділу співробітники УНІАН поширили заяву, у якій назвали це кадрове рішення «помстою за цензурний «ведмежий» скандал, переслідуванням за громадянську позицію та бажанням керівництва відсторонити їх від формування контенту на сайті».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5539
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду