Розпочався модуль з питань донорства крові Школи медичної журналістики НСЖУ

Розпочався модуль з питань донорства крові Школи медичної журналістики НСЖУ

29 Серпня 2013
5831

Розпочався модуль з питань донорства крові Школи медичної журналістики НСЖУ

5831
Розпочався модуль з питань донорства крові Школи медичної журналістики НСЖУ
Розпочався модуль з питань донорства крові Школи медичної журналістики НСЖУ

Модуль Школи медичної журналістики, присвячений питанням донорства крові, розпочав роботу 29 серпня у Києві. На захід, який проходить з ініціативи Національної спілки журналістів України (НСЖУ) та за підтримки Міністерства охорони здоров'я, запрошено понад 30 журналістів з різних регіонів України.

 

За словами заступника Міністра охорони здоров'я України Олександра Толстанова,  Школа медичної журналістики - важливий та цікавий проект. «Може, спочатку, хтось думав, що це обмежиться одним заходом, але проект триває і тут порушуються дуже важливі теми. Навчання не одноденне, що дає можливість не тільки вислухати спеціалістів, а й дискутувати на серозні теми», - сказав він.

 

Олександр Толстанов наголосив: робота медичної галузі потребує висвітлення не тільки з негативного боку, що часто можна спостерігати у ЗМІ. Потрібно подавати інформацію також про нові досягнення та технології, про те, як вдається рятувати життя, про роботу лікарів. «Метою наших зібрань є правдиве і всебічне висвітлення проблем, котрі є в медицині, - зазначив заступник міністра. - На цьому модулі порушується дуже важлива тема - донорства крові, функціонування служби крові, її здобутків та проблем».

 

За словами пана Толстанова, практично кожна людина у житті стикається з необхідністю отримувати препарати крові. І незважаючи на стрімке впровадження нових технологій, ніщо може замінити компонентів крові та препаратів, які з них виготовляються. Тому вкрай важливо донести до людей заклик не бути байдужим та ставати донорами.

 

«У багатій Німеччині донори не отримують грошей. За зміну один лікар приймає від 60 до 100 чоловік. Уявіть, яка свідомість у людей! Вони розуміють, що необхідно здавати кров, аби врятувати чиєсь життя. Щороку в нашій країні, як і в усьому світі, зростає кількість дорожньо-транспортних пригод та надзвичайних ситуацій. У більшості випадків виникає гостра потреба в препаратах крові. Тому засоби масової інформації мають бути своєрідним агітатором і пропагандистом донорства», - зазначив заступник міністра.

 

За його словами, в Україні на часі - удосконалення системи служби крові. Зокрема, є потреба в забезпеченні станцій переливання крові сучасним обладнанням та препаратами з метою контролю за якістю матеріалу, унеможливлення інфікування як донорів, так і реципієнтів.

 

«Дуже добре, що нам вдається збирати таку велику аудиторію і спілкуватися на медичні теми, - звернувся до учасників Школи заступник міністра. - Впевнений, що таке спілкування триватиме, адже тем для обговорення надзвичайно багато».

 

 

Перший секретар Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко наголосив: Школа медичної журналістики - наймасштабніший навчальний проект НСЖУ, яка визначає професійне навчання представників ЗМІ як один з пріоритетів своєї роботи: «Тут збираються ті, хто небайдужий до проблем людей і проблем аудиторії. Адже відомо, що теми медицини та охорони здоров'я є одними з найрезонансніших і тих, в яких є потреба. Аудиторія надзвичайно чутлива до медичних тем, понад 50% громадян готові приймати рішення про своє лікування, застосування тих чи інших процедур під впливом журналістських публікацій. Тому важливо подавати  професійні і збалансовані матеріали, які грунтуютсья на коментарях фахівців».

 

За словами Сергія Томіленка, Школа медичної журналістики - це не лише можливість отримати інформацію від фахівців-медиків «з перших вуст», а й поспілкуватися з медіапрофесіоналами. Так, у цьому модулі з учасниками працюватимуть заступник директора Могилянської школи журналістики, керівник проекту Детектор медіа (інтернет-видання «Детектор медіа») Діана Дуцик, експерт у галузі журналістських розслідувань Олександр Акименко (досвід роботи - заступник головного редактора Forbes.ua), редактор відділу «Здоров'я» всеукраїнської газети «Вести» Світлана Воронюк.

 

Крім цього, у п'ятницю учасники Школи зможуть відвідати сучасну станцію переливання крові у Білій Церкві. «Наші семінари не є закритими, матеріали з них публікуються на сайті Школи медичної журналістики, а також фахова інформація видається у спеціалізованих посібниках на ті чи інші теми», - зазначив Сергій Томіленко.

 

Школа медичної журналістики - серія дводенних семінарів для представників ЗМІ, що спеціалізуються на медичній тематиці. Захід проводиться Національною спілкою журналістів України за підтримки  Міністерства охорони здоров'я та  у партнерстві з Громадською Спілкою «Міжнародний клуб лікарів і фармацевтів», Консорціумом «Менеджмент Консалтинг Груп» та фармацевтичними компаніями «Фрезеніус Кабі», «ТЄРУМО Бі Сі Ті», «ПРаТ «Біофарма».

 

Прес-служба НСЖУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Прес-служба НСЖУ
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5831
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду