Гендиректор УНІАН назвав переміщення редакторів оптимізацією і розширенням ключового напряму

Гендиректор УНІАН назвав переміщення редакторів оптимізацією і розширенням ключового напряму

28 Серпня 2013
5342

Гендиректор УНІАН назвав переміщення редакторів оптимізацією і розширенням ключового напряму

5342
Гендиректор УНІАН назвав переміщення редакторів оптимізацією і розширенням ключового напряму
Гендиректор УНІАН назвав переміщення редакторів оптимізацією і розширенням ключового напряму

Генеральний директор інформаційного агентства УНІАН Вадим Осадчий назвав створення нового відділу телевізійного моніторингу і переміщення туди співробітників УНІАН оптимізацією бізнес-процесів і розширенням одного з напрямів діяльності агентства. Про це йдеться в коментарі, який він надіслав «Детектор медіа» з приводу сьогоднішнього кадрового рішення про переміщення чотирьох редакторів сайту УНІАН і завідувача відділу економіки в новий структурний підрозділ.

 

«Ця ситуація - звичайне управлінське рішення, подібні в щоденному режимі здійснюються в тисячах компаній. Новостворений відділ - це один з кроків з оптимізації бізнес-процесів у компанії та бажання зробити їх максимально ефективними. Сервіс моніторингу в УНІАН - один з ключових бізнес-юнітів компанії, і ми не даремно є одними з лідерів цього ринку в Україні. Тому нами було прийнято рішення про розширення цього напрямку і додаткові інвестиції в його розвиток. Для цього і було створено новий відділ, куди було переміщено співробітників, яким ми довіряємо і віримо в те, що вони досягнуть високих результатів», - заявив пан Осадчий.

 

Також він наголосив, що всі дії здійснено відповідно до законодавства, для всіх працівників збереглися їхні поточні посади і посадові оклади. «Ще раз хочу попросити своїх колег і журналістів інших видань не шукати політики там, де її нема», - додав керівник УНІАН.

 

За інформацією «Детектор медіа», сьогодні увечері відбулася зустріч пана Осадчого з Тетяною Майданович, яку переміщено на посаду завідувача відділу телевізійного моніторингу. Зі слів пана Осадчого, це звичайна робоча зустріч, з приводу якої нічого коментувати.

 

Нагадаємо, сьогодні, 28 серпня, п'ятьом співробітникам інформаційного агентства УНІАН оголосили про їхнє переміщення до новоствореного відділу телевізійного моніторингу. Серед них - четверо редакторів сайту УНІАН, які взимку заявили про цензуру в УНІАН: Любов Жаловага, Валентина Романенко, Роман Романюк та Олександр Волинський, а також завідувач відділу економіки УНІАН Тетяна Майданович.

 

Усі вони підписали наказ, але з особливою думкою - що він порушує умови колективного договору. Переміщені співробітники поширили заяву, у якій назвали це кадрове рішення помстою за цензурний «ведмежий» скандал, переслідуванням за громадянську позицію та бажанням керівництва відсторонити їх від формування контенту на сайті.

 

Незалежна медіа-профспілка України також назвала цей наказ керівництва УНІАН «відвертою розправою з тим, хто мав мужність відстоювати свої трудові права».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5342
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду