US-Ukraine Observer хоче судитися з «Голосом Америки» за публікацію про Януковича

US-Ukraine Observer хоче судитися з «Голосом Америки» за публікацію про Януковича

26 Серпня 2013
5400

US-Ukraine Observer хоче судитися з «Голосом Америки» за публікацію про Януковича

5400
US-Ukraine Observer хоче судитися з «Голосом Америки» за публікацію про Януковича
US-Ukraine Observer хоче судитися з «Голосом Америки» за публікацію про Януковича

Видання US-Ukraine Observer має намір подати до суду на «Голос Америки» через публікацію матеріалу про президента Віктора Януковича і заступника генпрокурора Рената Кузьміна. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на інформацію видання US-Ukraine Observer.

 

У заяві наголошується, що вашингтонський офіс US-Ukraine Observer «шукає правові заходи відносно радіо уряду США мережа "Голос Америки" і одного із її журналістів Олексія Кузьменка». Йдеться про статтю, в якій висвітлювався рекламний матеріал про Україну, який виходив у Washington Times з посиланням на видання US-Ukraine Observer.

 

«Кузьменко розмістив на веб-сайті "Голосу Америки" статтю, що містить перекручені факти, які, з точки зору Observer, є образливими для президента України», - вказує видання.

 

Поки що видання має намір подати скаргу до Федеральної судової системи США. «Офіційну скаргу у Федеральну судову систему подасть адвокат Observer. Ця заява передує пошуку засобів правового захисту в рамках судової системи», - сказано в заяві.

 

Видавці US-Ukraine Observer стверджують, що «факти були навмисно спотворені паном Кузьменком». «Можна дійти висновку, що його мотивацією у написанні статті була дискредитація України та висловлення своєї політичної позиції», - сказано в заяві.

 

Видання стверджує, що «Кузьменко називає рекламу, яку US-Ukraine Observer розмістив у Washington Times, рекламною заявою Президента України Віктора Януковича та заступника генпрокурора Рената Кузьміна».

 

«Кузьменко не отримав дозвіл на публікацію будь-яких висловлювань з його приватної розмови з керуючим директором US-Ukraine Observer Френком Абернаті», - йдеться в документі.

 

Observer також заявляє, що «Кузьменко неправильно визначив обов'язки Кузьміна». «В результаті цього, кілька українських веб-сайтів і газет опублікували точку зору автора, і додали свої коментарі, які були спрямовані проти US-Ukraine Observer і приватних осіб, що фігурують у рекламному матеріалі, який Observer розмістив в The Washington Times», - сказано у публікації.

 

Видання також нагадує, що «відповідно до правил, якими Конгрес США визначив сферу діяльності "Голосу Америки", ЗМІ не має права допускати неправдивих або ганебних заяв».

 

Observer уточнює, що «Голос Америки» «повинен бути повністю нейтральним». «Стаття, про яку ми згадуємо, таким чином суперечить фундаментальним демократичним постулатам статуту "Голосу Америки" і, як така, є порушенням Конституції США», - стверджують у виданні.

 

Офіс US-Ukraine Observer знаходиться в центрі Вашингтона за адресою 2300 M Street NW, недалеко від Держдепартаменту США. Перший і, станом на серпень, єдиний друкований тираж журналу вийшов у США навесні. З квітня цього року бізнес-директором цього видання є Френк Абернаті. Сайт US-Ukraine Observer оновлюється постійно. Розміщені тут статті можна знайти у англомовній секції сайту видання The Kiev Times, яке є партнером журналу.

 

«Українська правда» вказує, що до заснування журналу US-Ukraine Observer також причетний фонд «Духовної дипломатії», який очолює релігійний діяч із США Михайло Моргуліс.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5400
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду