Порушено кримінальне провадження щодо нападу на знімальну групу АТН у Харкові

Порушено кримінальне провадження щодо нападу на знімальну групу АТН у Харкові

15 Серпня 2013
5768

Порушено кримінальне провадження щодо нападу на знімальну групу АТН у Харкові

5768
Порушено кримінальне провадження щодо нападу на знімальну групу АТН у Харкові
Порушено кримінальне провадження щодо нападу на знімальну групу АТН у Харкові

14 серпня знімальна група харківського каналу АТН постраждала від нападу водія «Мазди» - учасника ДТП. Чоловік  накинувся на оператора каналу Володимира Бороха, намагаючись  дістатись голови журналіста, і влучив по камері. Про це йдеться на сайті каналу.

 

Після цього інша журналістка знімальної групи АТН Галина Шподарева викликала міліцію.

 

За інформацією прес-служби прокуратури міста Харкова, автомобіль «Мазда», порушуючи правила дорожнього руху, їхав по Театральному провулку і зачепив два припарковані автомобілі, після чого виїхав на вулицю Пушкінську, де врізався в бордюр і зупинився.

 

По приїзді знімальної групи каналу АТН водій повівся агресивно і напав на оператора, таким чином завадивши знімальній групі виконувати свої професійні обов'язки.

 

Після ДТП у Харкові неадекватний водій напав  на журналістів АТН

 

Оператор АТН звернувся з заявою до харківської прокуратури щодо перешкоджання законній професійній журналістській діяльності. Наразі відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст 171 ККУ, його хід знаходиться на контролі харківського прокурора.

 

«До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено кримінальне провадження за ч.1 ст.171 Кримінального кодексу України (умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). Надалі прокуратура контролюватиме хід розслідування», - зазначив прокурор міста Євген Попович.

 

За інформацією прокуратури,  учасник ДТП відмовився від проходження судово-медичного освідчення на предмет алкогольного сп'яніння Співробітники Державної автоінспекції склали щодо водія два адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів) та ст. 130 КУпАП (відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5768
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду