Іранські редактори прагнули дізнатись, хто контролює українські медіа

Іранські редактори прагнули дізнатись, хто контролює українські медіа

9 Серпня 2013
6867

Іранські редактори прагнули дізнатись, хто контролює українські медіа

6867
Іранські редактори прагнули дізнатись, хто контролює українські медіа
Іранські редактори прагнули дізнатись, хто контролює українські медіа

9 серпня представники Національної спілки журналістів України (НСЖУ) зустрілись із делегацією іранських редакторів та журналістів. Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

 

На зустріч із іноземними колегами були запрошені українські журналісти, які два роки тому побували в Ісламській республіці Іран у складі делегації Спілки. Як відзначив посол Ірану в Україні Акбар Гасемі Аліабаді, у іранських колег склалися хороші контакти з НСЖУ.

 

Керівники іранських газет, телеканалів та інформаційних агентств відзначили, що розвиток преси в Ірані активізувався після революції 1979 року. Особливо активною, на їх погляд, була роль медіа під час президентських виборів, що відбулися близько місяця тому. «За останні роки журналістика в Ірані досягла високого рівня і з ідеологічної точки зору, і з точки зору виховання кваліфікованих кадрів», - відзначили керівники іранських ЗМІ.

 

Як зауважив голова НСЖУ Олег Наливайко, обмін досвідом дуже корисний для ЗМІ. За його словами, раніше українські журналісти мали інформацію про Іран здебільшого з американських чи інших медіа, а коли відвідали країну, сформували про неї зовсім інше враження.

 

Українські журналісти поцікавилися, чому в іранській делегації редакторів немає жінок. «Робота журналіста, як ви знаєте, важка. Ми працюємо 24 години на добу. Особливо це стосується керівників медіа, які менше уваги можуть приділяти сім'ї. А оскільки жінки - слабка стать, то вони не можуть брати такої відповідальності...», - відповіли редактори ЗМІ з Ірану.

 

Іранські редактор пояснюють дискримінацію жінок у ЗМІ турботою про їх здоров'я

 

У свою чергу представники іранських ЗМІ поцікавилися в українських колег, чи існує в Україні контроль за медіа, чи є певні обмеження для журналістів з точки зору моралі, які санкції застосовуються за порушення журналістської етики, яким видам медіа віддають перевагу читачі - традиційним чи новим - і чому українські жінки працюють на важких роботах.

 

Голова НСЖУ Олег Наливайко розповів про діяльність Комісії з журналістської етики, розвиток нових медіа тощо. Керівник головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації Президента Денис Іванеско познайомив іранських журналіств із Законом про доступ до публічної інформації та особливостями розвитку інформаційного простору України.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Комісія з журналістської етики разом з Національною спілкою журналістів України (НСЖУ) створять робочу групу по зведенню двох кодексів з журналістської етики в один.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6867
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду