Адвокат Гройсмана спробує довести його невинуватість у «порносправі»

Адвокат Гройсмана спробує довести його невинуватість у «порносправі»

6 Серпня 2013
4938

Адвокат Гройсмана спробує довести його невинуватість у «порносправі»

4938
Адвокат Гройсмана спробує довести його невинуватість у «порносправі»
Адвокат Гройсмана спробує довести його невинуватість у «порносправі»

7 серпня о 10:00 у міському суді Вінниці відбудеться засідання у «порносправі» правозахисника Дмитра Гройсмана, який помер напередодні. Про це повідомляє «Українська правда».

 

Його однодумці повідомляють, що прокуратура спробує закрити справу у зв'язку зі смертю обвинувачуваного, але адвокат Гройсмана хоче «довести справу Дмитра до кінця».

 

Восени 2010 року у відношенні вінницького правозахисника порушили кримінальну справу за статтями «Наруга над державними символами України» і «Поширення порнографії».

 

Гройсману інкримінували «публікацію в його Livejournal зображення статуетки чоловіка з ерегованим фалосом, що лежать на Конституції України (це була ілюстрація до його статті про те, як небезпечні законодавчі ініціативи можуть грубо зневажати конституційні права людини), а також посилання на нецензурний ролик про російських політиків і суспільних діячів Віктора Шендеровича та Едуарда Лімонова», нагадують друзі правозахисника.

 

За висунутими обвинуваченнями йому загрожувало до 7 років в'язниці.

 

«Завтра Прокуратура спробує закрити справу у зв'язку зі смертю обвинувачуваного. Але судовий процес дійшов до фінального етапу, пройшла дебатна частина, і завтра мало пролунати фінальне слово Дмитра Гройсмана, і суддя мав оголосити вердикт. У Дмитра є адвокат, які представляє його на суді», - говориться в повідомленні.

 

Його соратники вважають, що з участю журналістів у представників Гройсмана «буде набагато більше шансів довести справу Дмитра до кінця».

 

«Сам Дмитро не раз говорив, що справа сфальсифікована, і у відкритий доступ наводилися очевидні факти. Але той факт, що справа взагалі була заведена по такій статті, з такими обвинуваченнями, уже свідчить про те, що це стосується кожного з нас», - говориться в листі.

 

«Група активістів збирається їхати у Вінницю», - додають його автори й запрошують представників ЗМІ висвітлити хід судового засідання.

 

Як відомо, 5 серпня правозахисника Дмитра Гройсмана не стало через хворобу серця. Йому був 41 рік. Він був відомий своїми голосними викриттями корумпованих українських суддів, прокурорів і міліціонерів, багато років захищав біженців і не лише.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4938
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду