Волинська ОДА відмовила в наданні інформації про ремонт площі у Нововолинську

Волинська ОДА відмовила в наданні інформації про ремонт площі у Нововолинську

31 Липня 2013
6382

Волинська ОДА відмовила в наданні інформації про ремонт площі у Нововолинську

6382
Волинська ОДА відмовила в наданні інформації про ремонт площі у Нововолинську
Волинська ОДА відмовила в наданні інформації про ремонт площі у Нововолинську

Волинська облдержадміністрація відмовилася надати журналістці нововолинської газети «Наше місто» Наталії Камишниковій інформацію про ремонт площі біля пам'ятника воїнам-прикордонникам у місті Нововолинську. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на видання «ПроНовік».

 

Журналістка звернулась в обласну адміністрацію з інформаційним запитом щодо виділення й освоєння бюджетних коштів на реконструкцію скверу, на ремонт якого було виділено 500 тисяч гривень.

 

Через інформаційний запит журналістка хотіла отримати копії проектно-кошторисної та дозвільної документації, а також дізнатись, хто контролює дотримання техніки безпеки під час ремонтних робіт на цьому об'єкті.

 

В управлінні інфраструктури та туризму обласної адміністрації Наталії Камишниковій надали лише загальну інформацію щодо ремонту об'єкту. Решту інформації чиновники не надіслали через те, що вона відноситься «до інформації з закритим доступом та відповідно до Закону України «Про інформацію» являється конфіденційною».

 

Журналістка планує поскаржитися на  відповідь Волинської ОДА в Адміністрацію Президента України та звернутися до суду. Наталія Камишникова вважає, що документація, необхідна для здійснення ремонту площі міста ще неготова або знаходиться в неналежному стані.

 

«Управління інфраструктури відмовило мені в наданні копій відповідних документів саме тому, що ті документи досі не вироблені чи, даруйте, недороблені. Якщо ремонт або реконструкцію здійснюють без проекту, кошторису й дозволів, за це треба негайно порушувати кримінальну справу і судити», - написала журналістка.

 

Роман Головенко, медіа-юрист ІМІ вважає відмову надати журналістці інформацію незаконною: «По-перше, за ч. 5 ст. 6 ЗУ «Про доступ до інформації» відомості про умови отримання бюджетних коштів не можуть бути конфіденційними. По-друге, управління, схоже, взагалі не заглядало в цей Закон, вони посилаються лише на стару редакцію ЗУ «Про інформацію», яка втратила чинність».

 

Як повідомляє сайт МВС, 20 липня керівник ПП «МП Сантехмонтаж», працівники якого проводили демонтажні роботи біля Вічного вогню та пам'ятника воїну-прикордоннику у Нововолинську, вчинив напад на Наталію Камишникову, яка намагалась завадити демонтажу плит. За даним фактом розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 125 («умисне легке тілесне ушкодження»)  та ч. 1 ст. 171 («перешкоджання законній професійній діяльності журналіста») Кримінального кодексу України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6382
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду