Влада Кременчука хоче відібрати у власника канал «Візит» за допомогою ГПУ і СБУ

31 Липня 2013
8429

Влада Кременчука хоче відібрати у власника канал «Візит» за допомогою ГПУ і СБУ

8429
Влада Кременчука хоче відібрати у власника канал «Візит» за допомогою ГПУ і СБУ

Кременчуцька міська рада в Полтавській області звернулась до Генеральної прокуратури України і СБУ з вимогою притягти власника місцевої телекомпанії «Візит» Олександра Мельника до кримінальної відповідальності. Про це повідомляє УНІАН.

 

Відповідне звернення було прияйте на сесії міськради, за нього проголосували 37 із 47 депутатів.

 

У зверненні, яке підготував депутат міськради Олександр Головач, йдеться про те, що «кілька місяців поспіль органи місцевого самоврядування ведуть роботу з повернення незаконно привласненого кабельного телебачення», що на даний момент немає рішень судів (які набули законної сили) щодо власності телекомпанії «Візит».

 

У своєму зверненні депутати міськради просять генпрокурора і голову СБУ «зробити всі необхідні дії для законного сприяння міській громаді в поверненні єдиної міської телекомпанії у власність територіальної громади», «забезпечити оперативне й невідкладне розслідування кримінальних справ і проваджень стосовно Мельника», «відкрити стосовно Мельника за фактом його заяви кримінальне провадження через свідомо неправдиве повідомлення про злочин».

 

Депутат міськради Віктор Бугайчук вважає, що звернення міськради - це відповідь на заяву власника ТК «Візит» до СБУ, в якому пан Мельник звинуватив у корупційних діях мера Кременчука Олега Бабаєва, директора комунального підприємства «Ринкова площа» Олександра Гаврилова і директора комунальної телерадіокомпанії Сергія Перепелятника.

 

В червні журналісти кількох міських газет та приватної телекомпанії «Візит» зробили заяву стосовно ситуації, що склалася на ТРК «Візит». Вони закликали протистояти спробам місцевої влади забрати приватну телекомпанію «Візит» у її власників.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», конфлікт між міською владою Кременчука і місцевою телекомпанією «Візит» почався в 2012 році. При цьому міська влада вважає, що у витоків кременчуцького телемонополіста стояв виконком міської ради та асоціація промислових підприємств міста, які були основними ідеологами, засновниками і донорами підприємства ТОВ «КТБ».

 

Це підприємство для виконання окремих функцій створило мале підприємство «Візит». МП «Візит» спільно з ТТЦ «Електрон» створили  МКП «Візит», яке сконцентрувало на собі максимум активів міського телебачення. На основі МКП «Візит» після виведення зі складу власників ТТЦ «Електрон» було створено нині існуюче ПП «Приватна телекомпанія "Візит"».

 

Мер Кременчука Олег Бабаєв вважає, що документи про вихід «Електрона» із засновників МКП «Візит» були підроблені.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8429
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду