Із НСЖУ виключили за плагіат гендиректора ОДТРК «Запоріжжя» Володимира Кузенка

Із НСЖУ виключили за плагіат гендиректора ОДТРК «Запоріжжя» Володимира Кузенка

30 Липня 2013
7017

Із НСЖУ виключили за плагіат гендиректора ОДТРК «Запоріжжя» Володимира Кузенка

7017
Із НСЖУ виключили за плагіат гендиректора ОДТРК «Запоріжжя» Володимира Кузенка
Із НСЖУ виключили за плагіат гендиректора ОДТРК «Запоріжжя» Володимира Кузенка

29 липня пленум Запорізької обласної організації Національної спілки журналістів України виключив з лав НСЖУ за плагіат генерального директора ОДТРК «Запоріжжя», колишнього власника і головного газети «Верже», депутата Запорізької міськради, члена постійної комісії міськради з питань комунальної власності, приватизації та земельних відносин (фракція Партії регіонів) Володимира Кузенко. Про це пише інтернет-видання «Вся власть».

 

Перший заступник голови НСЖУ Сергій Томіленко підтвердив «Детектор медіа» цю інформацію. «У НСЖУ вже давно були претензії до гендиректора Запорізької ОДТРК Володимира Кузенка. Найбільшою мірою вони стосувалися конфліктів з журналістами, пов'язаних з його управлінською діяльністю. До нас неодноразово зверталися працівники обласного радіо зі скаргами, що керівник змушує їх робити замовні матеріали, а за відмову намагається покарати адміністративними методами. На нашу думку, він провокує конфлікти навколо журналістів», - сказав Сергій Томіленко.

 

За словами голови Запорізької спілки журналістів Наталії Кузьменко, Володимир Кузенко перебував у НСЖУ майже 20 років. «Ми двічі запрошували Володимира Кузенка на пленум, другий раз - листом. Але він не прийшов», - сказала голова.

 

Голова ревізійної комісії Запорізької спілки журналістів Юрій Василенко, який готував це питання на пленум, зазначив, що виключили Володимира Кузенка за поведінку в колективі і плагіат. За словами пана Василенка, виключений з лав НСЖУ займався «плагіатом» текстів  переважно з газети «2000», неодноразово друкував ці статті зі своїм фото у якості передовиць в газеті «Верже».

 

Як зазначено в протоколі засідання пленуму Запорізької обласної організації НСЖУ,  «Після відкритого підрахунку голосів виявилося, що „за" проголосували 22 члени правління, 2 - „проти", 1 - „утримався". Згідно із ст.. 12 ч.ІІІ Статуту ЗОО НСЖУ В.В.Кузенко виключений з лав НСЖУ. У відповідності до ст..13 Статуту ЗОО НСЖУ В.В.Кузенко має право оскаржити рішення про виключення з лав НСЖУ у встановленому порядку».

 

Наразі Володимир Кузенко відмовився коментувати «Детектор медіа» своє виключення з лав НСЖУ, зазначив тільки, що його на пленумі не було, бо він був у відрядженні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7017
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Vova_Kuz
3844 дн. тому
В ЗАПОРОЖЬЕ УДАРа НЕТ. Тяжело начинать писать после надуманных обвинений в плагиате. Но, думаю, для людей сведущих легко проверить – аутентичный это текст, плагиат, рерайт или копирайт. Нет, это пишу я. В первую очередь хочу сказать, что происходящее сейчас в Запорожье напоминает лихие 90-е. «Анисим», бригады, стрельба и рейдерство – повседневные будни города и области. Пробыв членом Партии Регионов, я понял изнутри, что эта структура ничего полезного дать Запорожью не может. «Крышевание» бандитов и молчаливое согласие на все, что они творят – основные функции регионалов. Но, покинув ряды ПР, я не ушёл из политической борьбы, НЕТ! Порядок в городе будет, я приложу к этому все усилия. Единственной партией, которая может по своему функционалу, финансовой и, не побоюсь этого, физической мощи противостоять настоящему бандитизму, противостоять Партии регионов, в конце концов, противопоставить достойного кандидата в Президенты, является партия УДАР! Но что творится в УДАРе в Запорожье? Это же позор! Такой фантастический старт политической жизни партии и такой низкий рейтинг сейчас. Это не политическая работа. Никто в Запорожье ничего не слышит о партии УДАР. Где популяризация политсилы, где акции, где законопроекты и их обнародование?! Фамилия Кличко вообще известна в городе только, извините, с именем моего тёзки Владимира! Нет, господа, нужна активизация. Нужна работа в оставшихся доступными средствах массовой информации. Нужна постоянная популяризация законопроектов, выдвигаемых партией. Нужны участия в токшоу, участие в уличных акциях. Недостаточно просто подарить трактор в ПТУ.
ТРК "Запоріжжя"
3919 дн. тому
Цікаво, чому мовчить із цього приводу Держкомтелерадіо? Чи це для них дивина? І вони до цих пір не можуть вийти з шокового стану? Чому Курдинович замовчує факт кримінальної справи щодо перебування у робочий час у січні 2013 гендиректора в Ізраїлі (10 днів), а його першого заступника - на гірськолижному курорті на Закарпатті? Це бездіяльність органу влади, чи покривання корупціонерів?!
Увага!
3919 дн. тому
Держкомтелерадіо не давав дозволу на відрядження Кузенка до Криму
Запорізька ОДТРК
3921 дн. тому
А король ( так себя в коллективе называл Кузенко) - голый!!! В 65 лет такой позор. А вскоре о финансовых проделках короля расскажут после окончания ревизии сотрудники областного КРУ.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду