До 31 липня – прийом заявок на семінар «Федеральні вибори у Німеччині: політична та виборча системи»

22 Липня 2013
5094

До 31 липня – прийом заявок на семінар «Федеральні вибори у Німеччині: політична та виборча системи»

5094
До 31 липня – прийом заявок на семінар «Федеральні вибори у Німеччині: політична та виборча системи»

До 31 липня приймаються заявки від молодих журналістів з України, Білорусі, Росії та Молдови для участі у семінарі «Федеральні вибори у Німеччині: політична та виборча системи», якій відбудеться 18-26 вересня.

 

Організовують семінар  taz-Panterstiftung на базі загальномінецької газети TAZ.

 

22 вересня у Німеччині відбудуться вибори до Бундестагу. Оскільки канцлер Німеччини обирається парламентом, ці вибори визначать також, чи залишиться нинішній канцлер Анґела Меркель на своїй посаді.

 

Вибори є ключовим інструментом кожної демократичної системи. Але за яких умов вибори можна назвати «хорошими»? Яких критеріїв потрібно дотримуватися, хто організовує виборчий процес, і чому все не так просто, як здається? Саме ці питання і досліджуватимуть учасники семінару.

 

Учасники тренінгу також матимуть змогу ознайомитися з політичною системою Німеччини та, зокрема, інститутом виборів як невід'ємним атрибутом демократичного суспільства. Учасники отримають можливість спостерігати за виборчим процесом та особисто поспілкуватися з експертами з даного питання. Окрім того, обговорення та дискусії в рамках групи допоможуть молодим журналістам детальніше ознайомитися з темою демократичних виборів. 

 

Семінар проходитиме з 18 по 26 вересня у Берліні, Німеччина. Тижневий тренінг познайомить молодих журналістів з принципами роботи німецької щоденної газети та німецьких ЗМІ в цілому. Під час свого перебування у Берліні учасники братимуть участь у семінарах, присвячених основам журналістики. Учасники тренінгу матимуть час для власних досліджень, зустрічей, інтерв'ю тощо, по закінченню тренінгу журналісти мають закінчити написання статей на тему дотичну до «виборів».

 

Організатор покриває витрати на подорож до/з Берліну, поїздки в межах міста, проживання та основну частину харчування. Учасники повинні бути готові витратити на харчування близько 50 євро.

 

Вимоги до участі:

- робота журналістом у газеті, агентстві або Інтернет-медіа;
- хороше знання російської мови;
- знання німецької та/або англійської мови буде перевагою.

 

Зацікавленим кандидатам необхідно надіслати свої документи (російською, англійською або німецькою мовами):

- резюме, у якому необхідно зазначити рівень знання мов;
- мотиваційний лист, не більше однієї сторінки. У листі також необхідно вказати електронні адреси двох осіб, які зможуть надати рекомендації.

 

Треба також повідомити про наявність Шенгенської візи на відповідний період. Ця інформація є необхідною для організаційних цілей та не впливає на успішність заявки.

 

Заявникам необхідно  надіслати документи в форматах Word або PDF. Назвати файли необхідно наступним чином: прізвище.CV; прізвище.motivation.

 

Кінцевий термін подання документів: 31 липня на електронну адресу: offrabbit.transitions@googlemail.com.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5094
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду