«Беркут» застосував силу проти трьох журналістів 5-го каналу (ФОТО, ВІДЕО) (ДОПОВНЕНО)

19 Липня 2013
13167

«Беркут» застосував силу проти трьох журналістів 5-го каналу (ФОТО, ВІДЕО) (ДОПОВНЕНО)

13167
«Беркут» застосував силу проти трьох журналістів 5-го каналу (ФОТО, ВІДЕО) (ДОПОВНЕНО)

Уночі 19 липня знімальна група 5-го каналу постраждала від дій «Беркуту» під час знесення наметів врадіївських протестувальників на Майдані Незалежності. Правоохоронці застосували силу проти журналістів Андрія Ковальова і Олександра Аргата та оператора Дмитра Демішева. Про це повідомляють журналісти 5-го каналу на своїх сторінках у Facebook.

 

Пан Ковальов повідомив, що співробітники «Беркуту» штовхали його та били по голові.

 

«Виробнича травма. "Беркут" бив і штовхав безбожно з матюками. Налітали, два рази збили з ніг. Підлітали ззаду. Один беркут крикнув - Журналіст, бл*ть! Да мне по*, що ти журналіст. Думаєш, ти Бог? Виводили людей - затримували. В один момент навіть тиснули і збили з ніг мене з Oleksandr Arhat. Ми знімали, знов і знов верталися на Майдан. Відірвали гудзик, забій спини, трохи набили голову. Завтра мені напевно мені пришиють побиття беркутівців. Це ж моя Україна», - пише журналіст.

 

«Полковник ДАІ Тищенко намагається витягти за периметр "Беркуту" журналіста 5-го каналу Андрія Ковальова» - підписали це фото колеги Андрія Ковальова

 


 

 

 

 

Подряпини на шиї журналіста

 

У коментарі «Детектор медіа» Андрій Ковальов розповів, що інцидент стався тоді, коли журналісти знімали, як «Беркут» зачищав площу від протестувальників. За його словами, правоохоронці застосовували до нього силу кілька разів.

 

«Коли зносили намети, "у полі" знімав мій оператор. Я хотів прорватись до нього, там був коридорчик, але мене просто звалили з ніг і почали бити. Я говорив, що журналіст, - мені відповідали з матами. Це перший раз, коли мене звалили з ніг. Другий раз стався, коли ми пропускали людей, нас із Сашком (Олександром Аргатом. - ТК) повалили на сходи і тиснули. Коли відтискали з Хрещатика мітингувальників, стояли два ряди "Беркуту", мій оператор перехилився через "беркутівців" і знімав те, що відбувається на дорозі, тоді якийсь підполковник міліції почав бити по камері, - розповів пан Ковальов, - Я з мікрофоном вибіг до нього і запитував: "Що ви робити?". Але той верещав, що я порвав йому сорочку і напав на представника міліції, що мене затримають як злочинця. Він кричав: "Ты за рубашку ответишь". Я просив його представитись, показував посвідчення, але він не схотів».

 

Після цього Андрій Ковальов поїхав у 17-ту лікарню і зафіксував побої, лікарі знайшли забій спини та голови.

 

Медична довідка, що засвідчує тілесні ушкодження

 

Заяву в міліцію про перешкоджання професійній діяльності журналіста Андрій Ковальов не схотів писати. У лікарню, де він фіксував побої, приїхали без виклику слідчі Шевченківського райвідділку міліції. Однак журналіст із адвокатом відмовилися від заяви. Натомість уночі він подав заяву черговому прокуратури про перешкоджання законній професійній діяльності журналіста.

 

Як звертає увагу ведуча 5-го каналу Тетяна Даниленко, під час розгону мітингувальників Олександра Аргата з оператором повалили на асфальт.

 

Повалений з ніг оператор 5-го каналу Дмитро Демішев

 

Шеф-редактор новин 5-го каналу Володимир Мжельський сказав, що з'ясовує обставини інциденту і зможе надати коментар згодом.

 

Керівник прес-служби київської міліції Ігор Михалко поки що на дзвінки не відповідає. Начальник управління зі зв'язків з громадськістю МВС України Сергій Бурлаков повідомив «Детектор медіа», що сьогодні МВС проведе брифінг з цього приводу.

 

Комітет оперативного реагування на інциденти за участю ЗМІ, який діє при Міжвідомчій робочій групі з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів заявив, що взяв на контроль з'ясування обставин інциденту. Як повідомили комітету у МВС, обставини цих подій з'ясовуються.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Facebook, відео - Facebook, 5 канал

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13167
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду