До 1 серпня – прийом заявок для участі у тренінгу про  запобігання конфліктів у Придністров’ї

До 1 серпня – прийом заявок для участі у тренінгу про запобігання конфліктів у Придністров’ї

17 Липня 2013
4651

До 1 серпня – прийом заявок для участі у тренінгу про запобігання конфліктів у Придністров’ї

4651
До 1 серпня – прийом заявок для участі у тренінгу про  запобігання конфліктів у Придністров’ї
До 1 серпня – прийом заявок для участі у тренінгу про  запобігання конфліктів у Придністров’ї

Фонд Східна Європа та партнери оголошують відбір учасників тренінгів для журналістів з України, Росії та Молдови, включаючи Придністров'я.

 

Тренінги є частиною проекту «Налагодження зв'язків між громадськими організаціями, бізнес-асоціаціями та масмедіа з Молдови, України та Росії задля запобігання конфліктам у Придністров'ї». Діяльність в рамках проекту направлена на розбудову потенціалу громадських організацій, бізнес та ЗМІ регіону для участі у подоланні наслідків конфлікту в Придністров'ї. Одним з компонентів проекту є проведення заходів, направлених на підвищення професійних навиків журналістів.

 

До участі у тренінгах запрошуються журналісти, які працюють в місцевих та національних ЗМІ України, Росії та Молдови, включаючи Придністров'я.

 

Тренінги будуть проводитися у вересні-жовтні в різних регіонах Молдови, України та Росії.

 

Серед основних тем тренінгів: дотримання професійних та етичних стандартів журналістики при роботі в конфліктних регіонах для журналістів непартійних, об'єктивних, незалежних ЗМІ при висвітленні подій в цих регіонах, актуальних питань розвитку місцевих громад, не прив'язуючись до конфліктних геополітичних та політизованих тем.

 

Кожна група включатиме учасників з України, Росії та Молдови, включаючи Придністров'я. Тренінги проводитимуться російською мовою.

 

Теми тренінгів:

- відображення у ЗМІ питань місцевого розвитку та подій в місцевих громадах;

- журналістська етика в конфліктних регіонах;

- методи роботи, які можуть використовуватися ЗМІ в конфліктних регіонах.

 

Очікується, що по завершенню тренінгу учасники тренінгів зможуть готувати та розміщувати свої матеріали на регіональному електронному порталі, який буде створений в рамках проекту.

 

Критерії вибору учасників:

- активна журналістська робота в українських місцевих та національних ЗМІ;

- обізнаність та інтерес до соціальної сфери, тематики місцевого розвитку та інших галузей, дотичних до проекту;

- висвітлення подій місцевого розвитку в регіонах, близьких до кордону з Молдовою, або інтерес до тем, дотичних до тематики проекту;

- мотивація до участі у тренінгах;

- знання англійської мови буде додатковою перевагою.

 

Для участі у програмі варто надати наступні документи:

- заповнену аплікаційну форму (російською мовою). Шаблон форми знаходиться на сайті Фонду Східна Європа-Україна: www.eef.org.ua  в розділі «Прес-Центр. Новини»);

- резюме англійською або російською мовою;

- короткий опис видання, яку представляє кандидат, в довільній формі англійською чи російською мовами.

 

Останній термін подання документів - 1 серпня до 18.00.

 

Заявки повинні бути надіслані на адресу електронної пошти: oshavarova@eef.org.ua  з поміткою у темі листа «Тренінги для медіа».

 

Питання щодо цього оголошення можуть бути надіслані у письмовому вигляді Юрію Піскалюку, менеджеру програм Фонду Східна Європа, електронною поштою на адресу: yuriyp@eef.org.ua .

 

Проект реалізується Фондом Східна Європа-Молдова (ФСЄ-М) у співпраці з Фондом Східна Європа-Україна (ФСЄ-У) та Фондом «Нова Євразія»-Росія за фінансової підтримки Європейського Союзу та Королівства Швеція.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4651
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду