Канал «2+2» призупинив співпрацю з експертом «Профутбол» через його висловлювання про Ахметова і Суркіса

Канал «2+2» призупинив співпрацю з експертом «Профутбол» через його висловлювання про Ахметова і Суркіса

15 Липня 2013
8873

Канал «2+2» призупинив співпрацю з експертом «Профутбол» через його висловлювання про Ахметова і Суркіса

8873
Канал «2+2» призупинив співпрацю з експертом «Профутбол» через його висловлювання про Ахметова і Суркіса
Канал «2+2» призупинив співпрацю з експертом «Профутбол» через його висловлювання про Ахметова і Суркіса

Канал «2+2» призупинив співпрацю з експертом проекту Віктором Леоненко через його висловлювання у випуску програми «Профутбол», що вийшов в ефір 14 липня. Про це йдеться у Відкритому листі за підписом керівника Управління спортивних проектів «1+1 Медіа» Степана Щербачова на адресу президента ФК «Шахтар» Ріната Ахметова і президента  ФК «Динамо» Ігоря Суркіса, який опублікований на сайті телеканалу.

 

Підставою для призупинення співпраці з експертом Віктором Леоненком, як вказано у листі, стали його висловлювання у програмі «Профутбол» щодо клубу «Шахтар» та образливі слова на адресу президента ФК «Динамо». «Програма «Профутбол» сповідує принципи чесності і неупередженості. Ми оперуємо фактами, а не емоціями і чутками. Заяви, зроблені в нашому ефірі, йдуть врозріз з цими принципами. На сьогодні програма «Профутбол» призупиняє співпрацю з футбольним експертом Віктором Леоненком», - йдеться у відкритому листі.

 

Керівник Управління спортивних проектів «1+1 Медіа» Степан Щербачов також вибачився перед Рінатом Ахметовим, Григорієм Суркісом, гравцями і вболівальниками за висловлювання Віктора Леоненка та за поведінку ведучого програми Ігоря Циганика.

 

Як пише інтернет-видання «ЛІГАБізнесІнформ», на запитання ведучого програми Ігоря Циганика про те, чому Віктор Леоненко вважає донецький «Шахтар» Ріната Ахметова достроковим переможцем чемпіонату України з футболу, який тільки щойно стартував, експерт відповів: «Він може просто все купити, от і все ... домовитися». При цьому видання також зазначає, що пан Леоненко відмовлявся відповідати на питання про «Шахтар», поки ведучий програми не сказав експертові: «За що ми вам гроші платимо?».

 

Що ж до президента київського ФК «Динамо» Ігоря Суркіса, то Віктор Леоненко в прямому ефірі засумнівався в його управлінських якостях. «Футболісти не грають, при цьому отримуючи по $ 2 млн. зарплати. Ну і хто в цій ситуації дурний? Питання до президента клубу», - сказав експерт.

 

«Детектор медіа» наводить Відкритий лист, опублікований на сайті каналу «2+2» повністю:

 

 

 

«Відкритий лист керівника Управління спортивних проектів «1+1 Медіа» Степана Щербачова

Президенту ФК «Шахтар»

Ринату Ахметову

І президенту  ФК «Динамо»

Ігорю Суркісу

 

Редакція програми «Профутбол»  приносить свої вибачення за висловлювання експерта нашої програми Віктора Леоненка та  поведінку в цій програмі нашого ведучого Ігора Циганика щодо клубу «Шахтар».  Ми не поділяємо думки висловленої нашим експертом  Віктором Леоненко.

 

Також ми вважаємо образливими слова Віктора Леоненка на адресу президента клубу ФК «Динамо» Ігоря Суркіса і просимо вибачення за це.

 

Програма «Профутбол» сповідує принципи чесності і неупередженості. Ми оперуємо фактами, а не емоціями і чутками. Заяви, зроблені в нашому ефірі, йдуть врозріз з цими принципами. На сьогодні програма «Профутбол» призупиняє співпрацю з футбольним експертом Віктором Леоненком.

 

З повагою і щирими вибаченнями до президентів ФК «Шахтар» і ФК «Динамо», до гравців і вболівальників обох клубів,

 

Керівник Управління спортивних проектів «1+1 Медіа»

Степан Щербачов»

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8873
Читайте також
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Guest
3877 дн. тому
У щербачова видимо о№ко сжалось до размера игольного ушка во время эфира )
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
3908 дн. тому
"Футбольна цензура? За що Віктора Леоненка з експертів "Профутболу" на "2+2" вигнали" http://dusia.telekritika.ua/blog_alekseia_mazura/21908
Солюів
3908 дн. тому
Проблема не в тому, що Щербачов виявився напрочуд скотською персоною. Мало хто сумнівався в його підлості: «чаво ізволітє подать на тарєлочкє?» – це для неандертальців на кшталт щербачових. Не встигли зникнути з екранів телевізора останні кадри програми, як ця регіональна підстилка на напівзігнутих кінцівках, зіпрілий від жаху, заїкаючись і «з речами на вихід» (а раптом ригі посадять?) поповз в штаб окупантів вибачатись… Тьфу!!! Біда, втім, в тому, що щербачови бруднять Журналістику. Біда в тому, що щербачови перетворили Журналістику на закриту, тремтячу, лякливу клоаку обслуговування тупих, озлоблених регіоналів, які починають боятися в же власної тіні. Пане Боже, зганьби цих проституток і боягузів щербачових!!! Поверни їм розум – якщо, звісно, він колись у них був…
анатолій
3908 дн. тому
а правда очі коле!
Иван
3908 дн. тому
Зачем искажать информацию? «За що ми вам гроші платимо?» Имелось ввиду,что ему задается вопрос, а он молчит
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду