Фотографу з Росії, який зняв бійку молодиків з Білої Церкви, заборонили в’їзд в Україну (ОНОВЛЕНО)

Фотографу з Росії, який зняв бійку молодиків з Білої Церкви, заборонили в’їзд в Україну (ОНОВЛЕНО)

15 Липня 2013
6403

Фотографу з Росії, який зняв бійку молодиків з Білої Церкви, заборонили в’їзд в Україну (ОНОВЛЕНО)

6403
Фотографу з Росії, який зняв бійку молодиків з Білої Церкви, заборонили в’їзд в Україну (ОНОВЛЕНО)
Фотографу з Росії, який зняв бійку молодиків з Білої Церкви, заборонили в’їзд в Україну (ОНОВЛЕНО)

Україна заборонила в'їзд на свою територію громадянину Росії Юрію Барабашу, який працює в українському видавництві «Темпора» та неодноразово проводив фотозйомку  акцій протесту в Україні. Про це повідомила кореспондент «Української правди» Катерина Аврамчук у своєму Facebook.

 

За словами міліціонерів, які його затримали, у список осіб з забороною для в'їзду фотокореспондент потрапив 10 липня. «Громадянину Російської Федерації Юрію Барабашу заборонили в'їзд на територію України. Сьогодні вранці його зняли з потягу на станції Конотоп, де двоє міліціонерів заявили, що він - в списку нев'їздних. За словами міліціонерів, які його затримали, у список осіб з забороною для в'їзду він потрапив 10 липня», - написала журналістка.

 

У коментарі «Українській правді» Юрій Барабаш повідомив, що 15 липня станом на 11.13 він перебуває на станції Хутір-Михайлівський, на кордоні Росії і України. Заборона на в'їзд в Україну для фотографа триватиме п'ять років. «Зараз я на кордоні. Міліціонери, які мене затримали, сказали, що заборона в'їзду діє до 2018 року. Причини не називали, але сказали, що це все - з подання СБУ», - сказав пан Барабаш.

 

Наразі СБУ відмовилась коментувати заборону в'їзду в Україну журналісту Юрію Барабашу. Про це заявила Лада Сафонова, керівник прес-служби СБУ, пише «Тиждень».

 

«Наразі ми не коментуємо цю ситуацію, а якщо будуть додаткові деталі, то пізніше повідомимо громадськість», - заявила пані Сафонова. На запитання, чи можливий в'їзд Барабаша в Україну раніше 2018 року, Лада Сафонова  наголосила: «Ми просто не коментуємо цю ситуацію і крапка».

 

«Українська правда» припускає,  що фотографу заборонили в'їзд «за активну журналістську діяльність».

 

«Живе він в Києві вже напевно більше п'яти років. І мову знає краще за Азарова :) Не можу просто знайти іноих причин для депортації, окрім активної критики української влади...», - написала Катерина Аврамчук.

 

Юрій Барабаш в Україні працював у видавництві «Темпора», фотографував вуличні протести і активно критикував українську владу. Фотографії з акцій протесту, які знімав пан Барабаш, неодноразово публікувала «Українська правда».

 

«Українська правда» також пише, що під час акції 18 травня, коли  Юрій Барабаш фотографував бійку молодиків з Білої Церкви, вони на нього напали і намагалися вибити фотоапарат. Також фотокореспондент був серед затриманих під час проведення акції на Майдані Незалежності на честь 8-ї річниці Помаранчевої революції у 2012 році.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6403
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду