«Інтер» закрив корпункт у Херсонській області та звільнив журналіста

«Інтер» закрив корпункт у Херсонській області та звільнив журналіста

11 Липня 2013
7985

«Інтер» закрив корпункт у Херсонській області та звільнив журналіста

7985
Журналіст скаржиться на порушення прав і маніпуляції. На каналі заявляють, що закриття корпункту планувалося давно
«Інтер» закрив корпункт у Херсонській області та звільнив журналіста
«Інтер» закрив корпункт у Херсонській області та звільнив журналіста

Телеканал «Інтер» звільнив свого кореспондента по Херсонській області Євгена Кучерова. Про це пише херсонське інтернет-видання «Площадь свободи» з посиланням на Facebook журналіста.

 

Зі слів журналіста, приводом до звільнення стала його відмова їхати знімати матеріал на власній машині у Снігурівку по 100 кілометрах поганої дороги (гонорар не покрив би витрат на ремонт машини, який би знадобився після такої подорожі). «Варіант винайняти таксі і надати чек каналу "Інтер" не прийняли і... просто звільнили мене. Ультиматум "або ти вбиваєш машину, або ми тебе звільняємо", вирішився другим варіантом», - пише Євген Кучеров.

 

Продюсер інформаційного мовлення телеканалу «Інтер» Лаврентій Малазонія в коментарі «Детектор медіа» пояснив, що причиною звільнення журналіста стало закриття корпункту телеканалу «Інтер» у Херсонській області з 10 липня. «Цей корпункт мали закрити наприкінці літа. Євген про це знав заздалегідь, можливо, образився. Він гарний хлопець, усі завдання виконував, до нього ніяких претензій не було», - зазначив пан Малазонія.

 

Замість херсонського корпункту «Інтер» відкриває корпункт у Миколаєві та зараз проводить конкурс на вакантну посаду миколаївського власкора.

 

Тим часом Євген Кучеров заявляє, що відмова їхати на зйомки на власній машині була лише приводом, «якого керівництво давно чекало». Журналіст стверджує, що нещодавно йому начальниця сказала, що він «дострибається».

 

«...Наприклад, перед пішим походом людей з Врадіївки на Київ проти міліцейського свавілля мені телефонує креативний продюсер та інструктує, які відповіді потрібно "вичавити" з людей, щоб виставити дурнем Олександра Данилюка з опозиції, який підтримує їх. При цьому, якщо не вдасться вичавити їх з учасників походу, треба буде їхати до Врадіївки вичавлювати потрібні відповіді з місцевих мешканців. Я вчинив як завжди, коли солдат виконує завдання політрука - сказав "угу", плюнув убік і проігнорував цю гидоту... Я зробив усе так, як належить. Тому сюжет мій у мене забрали, перекрутили, пододавали туди лівих політологів і т. д. І від такого ось мені доводилося відбиватися останній рік. Що, звісно, не пройшло непоміченим», - написав журналіст.

 

Також журналіст вважав неприйнятним працювати на каналі, де у внутрішній розсилці до регіональних кореспондентів давалися вказівки «мочити ментів - у будь-яких проявах» і завдання від керівника новинного продакшну «Інтера» Євгена Кисельова відповідати в сюжеті на запитання «Хто винен?», тобто шукати і знаходити тих, через кого в героїв виникають проблеми.

 

Коментуючи ці закиди Євгена Кучерова Лаврентій Малазонія сказав, що від початку планувався збірний сюжет про похід з Врадіївки на Київ (сюжет можна переглянути тут), куди пішли в тому числі й синхрони, які взяв херсонський власкор. Зі слів пана Малазонії, Євген Кучеров повністю виконав свою роботу і його частини сюжету ніхто не перекручував.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - «Площадь свободи»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7985
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знавець
3907 дн. тому
Малазонія як був маленьким закомплексованим лайнюком - так ним і залишився. :)
відвідувач
3912 дн. тому
Какой объёмный и эмоциональный пост у "однако"! Видать, присутствует что-то личное... Явный перебор по ненависти
однако
3912 дн. тому
Бездарщина прикрывается, как тряпкой, каким-то Данилюком. Надеется, что оппозиция сразу же посодействует в трудоустройстве и можно будет снова, не поднимая зад, получать баблецо. А там глядишь, революция какая, еще и за нефига не деланье к награде представят, как "борца с режимом". Смешно. Опять же, нужно учесть, что и Данилюк и прочая оппозиция, как обычно, воспользовавшиеся событием, появились много позже известных событий в Вардиевке и, такое впечатление, что с целью первернуть всё с ног на голову, чтобы конкретное событие и происшествие подменить нудной политической говорильней обо всех и обо всём, кроме того, что нужно. Лучшего способа обос...рать реальный народный гнев наверное сложно придумать. Но речь даже не об этом, а о нормальном требовании господина Киселева задавать вопросы, которые требует зритель и давать, вместо блеклых невыразительных размышлений ни о чем, реальные ответы, на реальные волнующие вопросы: КТО ВИНОВАТ?, что вообще-то и является частью работы нормальных журналистов. Есть еще понятие "журналистское расследование", оно тоже дает ответ на вопрос: "кто виноват", и даже в нашей стране может быть предметом для принятия правильных мер ответственными лицами. В чем здесь не прав Киселев? В том лишь только, что он из России приехал? Опять же, вы определитесь, что рассказывать, как аргумент. А то, то Киселев виноват, то креативный продюсер, то плохие дороги. Опять же, всем известно:кто совершил преступление, любимый журналистом Данилюк, который им же в постах подается уже чуть ли не организатором народного бунта в Вардиевке (что имеено и является враньем данного журналиста!) - выступил "ходою" против милицейского беспредела и оборотней в погонах. Но, оказывается, указание "мочить ментов", конкретно устроивших бардак и беспредел в регионе, не правильное. Так чем тогда занимается любимый журналистом Данилюк? Он же ж тоже самое требует, в том числе. Где логика у журналиста? Нет её? Так может быть, прежде, чем обливать грязью Киселева и всех ,всех всех, нужно поработать над развитием своего ителлектуального уровня и логического мышления, чтобы действительно называться "журналистом", а не быть подставкой для микрофона. Зрителю нужна аналитика и картинка к этому, а не перепосты из интернета с кадрами из архивов. В данном случае, было бы уместным увольнение "героя" по статье за профнепригодность, а не путем закрытия корпункта.
EURONEWS
3913 дн. тому
Уважаемы работодатели тролля - ДимОК, поменяйте пожалуйста этого недоразвитого неуча, на нормального "говно-писаку". А этого отправьте на быдло-сайты. Здесь он неинтересен.
999
3913 дн. тому
А Безлюдная и Никитин активно копают под великого российского журналиста? Скоро перемены будут?
ДимОК
3913 дн. тому
Селюк в вышиванке будет давать указания своему руководству?))) Зажрались жлобы))) Руководитель говорит конкретно: что делать и как снимать. Не нравится - увольняйся. "Боявся роздовбаты автомобиля". Ну так заявление пишем - и на свинопас!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду