У Врадіївці міліція затримала знімальні групи  TBi, «1+1» та фотокореспондента LB.ua  (ФОТО)

У Врадіївці міліція затримала знімальні групи TBi, «1+1» та фотокореспондента LB.ua (ФОТО)

3 Липня 2013
9925

У Врадіївці міліція затримала знімальні групи TBi, «1+1» та фотокореспондента LB.ua (ФОТО)

9925
У Врадіївці міліція затримала знімальні групи  TBi, «1+1» та фотокореспондента LB.ua  (ФОТО)
У Врадіївці міліція затримала знімальні групи  TBi, «1+1» та фотокореспондента LB.ua  (ФОТО)

Сьогодні, 3 липня, журналістів каналу TBi, які знімали сюжет у Врадіївці Миколаївської області,  затримала і допитує міліція. Про це повідомила прес-служба телеканалу ТВі. Одночасно фотокореспондент LB.ua Макс Левін повідомив  на своїй сторінці у Facebook про те, що крім журналістів ТВі затримано його та знімальну групу каналу «1+1».

 

Як зазначає прес-служба ТВі та LB.ua, міліція звинуватила пятьох журналістів у вторгненні на приватну територію і доправила до райвідділку міліції. 

 

Сьогодні  журналісти  TBi, «1+1» та фотокореспондента LB.ua зробили спробу поспілкуватися з дружиною колишнього начальника місцевого відділення міліції Віталія Синицького в будинку, де мешкає його родина.  Видання LB.ua повідомляє, що господиня будинку відмовилася давати коментар.  Після цього журналісти зайшли до сусідів, щоб поспілкуватися. Однак, через 10 хвилин під'їхала міліцейська машина з правоохоронцями у бронежилетах. Вони повідомили, що їм надійшло повідомлення, що на територію будинку проникли зловмисники. Дзвінок нібито надійшов від сусіда.

 

Прес-служба ТВі повідомляє, що правоохоронців викликала дружина екс-начальника райвідділку.  

 

«На хвіртці садиби не було дзвінка, хвіртка була відчинена, тому журналіст і оператор зайшли на подвір'я, намагаючись покликати мешканців житла. Проте через короткий проміжок часу на подвір'ї з'явилася оперативна група міліції у складі 8 осіб- правоохоронців», - йдеться у повідомленні прес-служби ТВі.

 

Журналістів доправили до райвідділку,  де оголосили, що проти них буде порушено кримінальну або ж адміністративну справу за вторгнення на приватну територію.

 

Журналістів затримано і доправлено до райвідділку міліції

 

«Інкримінують ст.182», - пише Макс Левін. Як відомо, за цією статтею ККУ караються порушення недоторканності приватного життя. Наразі журналістів допитують у райвідділку за обставинами справи.

 

«Детектор медіа»   

Фото - LB.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9925
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду