Розслідування нападу на знімальну группу СТБ в Ірпені перекваліфікували на ст. 171

1 Липня 2013
9690

Розслідування нападу на знімальну группу СТБ в Ірпені перекваліфікували на ст. 171

9690
Розслідування нападу на знімальну группу СТБ в Ірпені перекваліфікували на ст. 171

Після перевірки інформації про інцидент зі знімальною групою телеканалу СТБ прокуратура м.Ірпеня надала вказівку слідчому відділу Ірпінського МВ ГУ МВС України в Київської області перекваліфікувати кримінальне провадження із ст.296 КК України (хуліганство) на ч.1 ст.171 КК України, тобто умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Про це повідомляє прес-служба прокуратура Київської області.

 

Прокуратура на основі зібраних матеріалів встановила, що є достатньо кваліфікуючих ознак статті 171 «умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів». Санкція статті передбачає штраф у розмірі до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

 

Наразі триває досудове розслідування інциденту.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 27 червня на оператора «Вікон-новин» під час зйомок сюжету про забудову парків в Ірпені напали невідомі. За словами кореспондентки «Вікон-новин» Ірини Драбок, знімальная група СТБ разом з представниками інших центральних телеканалів (ІСTV та «1+1»)  перебувала на сесії Ірпінської міськради, де розглядалося питання нової схеми зонування міста Ірпінь без збереження у ньому парків. Після засідання журналісти рушили до міста знімати зони нової забудови. На одній із забудовневідомі напали на оператора, скрутили йому руки та наносили побої. Вони пошкодили камеру та відібрали штатив, який вдалося повернути працівникам міліції. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9690
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду