Регіональна газета «Волинь-нова» виграла суд за позовом міліціонерів

Регіональна газета «Волинь-нова» виграла суд за позовом міліціонерів

24 Червня 2013
7379

Регіональна газета «Волинь-нова» виграла суд за позовом міліціонерів

7379
Регіональна газета «Волинь-нова» виграла суд за позовом міліціонерів
Регіональна газета «Волинь-нова» виграла суд за позовом міліціонерів

Луцький міськрайонний суд 21 червня відмовив у задоволенні позову трьох працівників волинської міліції до газети «Волинь-нова», журналіста видання та адвоката. Ціна позову складала 100 тисяч гривень. Про це повідомив IA ZIK.

 

Працівники міліції Юрій Пилипюк, Богдан Щербатюк та Володимир Андрійчук звернулися до суду із позовом через інтерв'ю адвоката Олега Антонюка, в якому він розкритикував трьох слідчих міліції через те, що вони «фабрикували» справу проти нього та його підзахисних.

 

«Правоохоронці вирішили, що цей матеріал зашкодив їхній честі, гідності та діловій репутації. Кожен із них просив стягнути по 33,3 тисячі гривень солідарно із газети, автора матеріалу та адвоката», -  пише видання.

 

Суддя Віталій Ковтуненко відмовив у задоволенні позовних вимог міліціонерів.

 

Нагадаємо, у лютому 2009 року проти мешканця Луцька Андрія Логвиненка порушили карну справу через поширення наркотиків. «Парубок - інвалід третьої групи, свого часу вживав наркотичні засоби. Захищав його адвокат Олег Антонюк, а свідком виступала нинішня постраждала - Олена Димальська. У першій судовій інстанції Андрія Логвиненка визнали винним і нібито засудили до восьми років перебування за ґратами», - пише видання.

 

Однак  Апеляційний суд знайшов суперечності в матеріалах справи і відправив її на дорозслідування. Невдовзі правоохоронці порушили кримінальну справу вже проти Олега Антонюка. За версією слідства, він тиснув на свідка Олену Димальську і погрожував убивством їй та її малолітнім дітям. Окрім того, ще одним фігурантом справи стала Лілія Бутько - мати Андрія Логвиненка. Справу вели працівники УБОЗу. Зрештою, в третій інстанції суд виправдав усіх трьох.

 

Адвокат пан Антонюк звернувся до суду з позовом про відшкодування моральної шкоди, завданої органами досудового слідства. Завдані йому збитки Олег Антонюк оцінив у 200 тисяч гривень.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7379
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду