Апеляційний суд Києва вирішив, що факти фільму «Адов ад» відповідають дійсності

10 Червня 2013
7105

Апеляційний суд Києва вирішив, що факти фільму «Адов ад» відповідають дійсності

7105
Апеляційний суд Києва вирішив, що факти фільму «Адов ад» відповідають дійсності

Апеляційний суд Києва скасував рішення Шевченківського райсуду, яким було визнано недостовірними відомості, поширені щодо обвинувачуваного у справі «дніпропетровських терористів» Дмитра Реви у фільмі «Адов ад» виробництва компанії V-ТV. Про це «Українській правді»  повідомила його адвокат Оксана Томчук.

 

«Цим рішенням суд фактично скасував презумпцію невинуватості, визначивши, ніби цілком законно на всю країну називати терористом невинувату людину. Кожному здравомислячому глядачу очевидна замовність цього фільму - він упереджений, містить відверті вигадки та використовує матеріали, що були недоступні для журналістів», - зазначила пані Томчук.

 

На думку адвоката, рішення Апеляційного суду  доводить, що фільм знято «на замовлення впливових осіб, які, очевидно, сидять десь у високих кабінетах і тримають цю справу на "ручному управлінні"».

 

«Я це розцінюю як намагання заглушити доводи правозахисників і експертів щодо невинуватості Дмитра», - заявила адвокат.

 

За даними журналіста Галі Койнаш, своє рішення Апеляційний суд міста Києва ухвалив 4 червня. Суд погодився з тим, що згадане у фільмі не має жодного відношення до пана Реви, жодним чином не ганьбить його як людину та громадянина та не вказує на нього, як на «бомбіста» та «терориста нового типу».

 

Як відомо, Дмитра Реву звинувачують у посібництві «дніпропетровським террористам». Однак його адвокати переконують, що у слідства немає жодних аргументів проти їх підзахисного, крім дзвінка на телефон головного обвинуваченого Віктора Сукачова в день обшуку. Науковий висновок заслуженого юриста України, професора Миколи Хавронюка про відсутність у діях Дмитра Реви складу злочину, долучений наразі до матеріалів справи.

 

Фільм «Адов ад» був знятий компанією V-ТV, яка продукує інші телепрограми під загальною назвою «Останнє попередження», здебільшого направлені на дискредитацію опозиції та журналістів незалежних ЗМІ, і був показаний на Першому національному. Після ефіру стрічки  адвокати одного з обвинувачених у дніпропетровських терактах Дмитра Реви подали позов до Першого національного про захист честі і гідності клієнта через показ фільму «Адов ад».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7105
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду