Комітет свободи слова вирішив об’єднати три законопроекти про роздержавлення преси

5 Червня 2013
7500

Комітет свободи слова вирішив об’єднати три законопроекти про роздержавлення преси

7500
Комітет свободи слова вирішив об’єднати три законопроекти про роздержавлення преси

Комітет з питань свободи слова та інформації на засіданні 5 червня одноголосно вирішив з трьох зареєстрованих законопроектів про роздержавлення друкованих ЗМІ підготувати один, врахувавши всі позитивні моменти й узгодивши з усіма зацікавленими сторонами.

 

Нагадаємо, 21 березня члени парламентського Комітету свободи слова та інформації народні депутати Микола Томенко, Рустам Раупов, Ігор Мірошниченко, Степан Курпіль та Микола Баграєв зареєстрували законопроект № 2600 «Про реформування друкованих засобів масової інформації», який прописує механізми реформування друкованих ЗМІ, що засновані органами державної влади, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування.

 

9 квітня член Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Княжицький зареєстрував законопроект № 2600-1 «Про внесення змін до деяких законів України щодо реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», який є альтернативним до № 2600.

 

А 21 травня зареєстровано третій законопроект № 2093а «Про реформу державної та комунальної преси», автори якого - народні депутати від опозиції Степан Курпіль («Батьківщина») й Ірина Геращенко (фракція «УДАР»).

 

Член Комітету Микола Княжицький зауважив, що проект Курпіля і Геращенко зареєстрований з порушенням регламенту, оскільки він є альтернативним до проектів № 2600 і № 2600-1, а був зареєстрований пізніше дозволеного терміну.

 

Члени Комітету доручили Рустаму Раупову розширити склад робочої групи з підготовки якісного проекту про роздержавлення друкованих ЗМІ. Микола Томенко додав, що варто також поцікавитися долею законопроекту, який готує Кабінет Міністрів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7500
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду