Євген Кисельов вестиме «Подробности недели» замість Олега Панюти

Євген Кисельов вестиме «Подробности недели» замість Олега Панюти

4 Червня 2013
13021

Євген Кисельов вестиме «Подробности недели» замість Олега Панюти

13021
Ведучий розраховує до осені змінити формат – збільшити хронометраж і зробити проект авторським
Євген Кисельов вестиме «Подробности недели» замість Олега Панюти
Євген Кисельов вестиме «Подробности недели» замість Олега Панюти

Із цієї неділі, 9 червня, Євген Кисельов вестиме підсумкову інформаційну програму «Подробности недели» на телеканалі «Інтер». Цю інформацію джерел «Детектор медіа» пан Кисельов, який керує «Національними інформаційними системами» (новинним продакшном «Інтера»), підтвердив в інтерв'ю.

 

Пан Кисельов на запитання ТК про його власний проект, який, начебто, мав вийти у серпні, розповів, що дійсно мав ідею запустити власний авторський проект, перенісши «Подробности недели» на суботу. Але остаточне рішення прийняв канал - залишити «Подробности недели» по неділях у звичний час, але з новим ведучим.

 

«Я хотів зробити свій авторський проект - частково інформаційну, частково аналітичну, частково розважальну, частково просвітницьку програму про події тижня, яка б виходила по понеділках, п'ятницях, суботах чи неділях (у який день - не я вирішую, це вирішує канал). Мені здавалося, що така програма потрібна. Я бачу, що просунуті російські канали намагаються робити підсумкові авторські програми уже не так, як це було прийнято в той час, коли з'явилася перша з подібних програм "Итоги", яку я вів у 1992 році на каналі Російської державної телерадіокомпанії», - розповів про свою ідею пан Кисельов.

 

«Як кажуть, "человек предполагает, а Господь располагает". Якщо це перекласти мовою реалій телевізійного ринку - журналіст, навіть такий досвідчений і відомий, як ваш покірний слуга, може щось припускати, але вирішальне слово залишається за каналом. Я гадав, що можна зберегти бренд "Подробности недели", скажімо, перенести їх на суботу, де сприятливе конкурентне середовище (зараз "Подробности" виграють по суботах у конкурентів), а також зробити суто авторський проект. Мені це видавалося логічним рішенням. Але вийшло інакше», - додав він.

 

Євген Кисельов розраховує до осені змінити формат «Подробностей недели». «Будемо вирішувати цю проблему тепер поетапно. Перший етап - це поява мене в якості ведучого в програмі, що вже існує, без якихось революційних змін у її форматі. А далі, я сподіваюся, восени - наступний етап, коли ми будемо змінювати формат», - зауважив він.

 

Говорити, як саме змінюватиметься формат «Подробностей недели», пан Кисельов вважає передчасним. Однак він волів би збільшити хронометраж.

 

«Я бачу цю програму, як мінімум, не 45-хвилинною - більшою. Я бачу, як працюють мої російські колеги. Я апелюю саме до їхнього досвіду, тому що, на мою думку, не хочу ображати моїх українських колег на інших каналах, але авторські підсумкові програми на провідних російських каналах перевершують їх і за якістю журналістики, і за якістю зйомок, і за іншими параметрами. Тут не гріх у них навчатися. Але я знаю, що російські колеги жаліються на те, що їм катастрофічно не вистачає часу, хоча вони працюють по 60-70-80 хвилин чистого ефірного часу. Кажуть, це прокрустове ложе», - пояснив ведучий.

 

Передбачається, що «Подробности недели» з Євгеном Кисельовим стануть авторською програмою - більш суб'єктивною. На запитання, чи є відповідне порозуміння з каналом щодо цього, пан Кисельов відповів: «Я особисто в цьому абсолютно переконаний. А що насправді думають мої колеги з каналу - ви в них самі спитайте. В усякому разі, жодних прямих розбіжностей чи спорів із цього приводу у мене ні з ким не було».

 

Чи залишиться попередній ведучий «Подробностей недели» Олег Панюта працювати в НІС, наразі невідомо. За інформацією джерел «Детектор медіа», він залишає «Інтер». «Це - питання, яке слід вирішити Олегу Панюті, - сказав пан Кисельов. - Я б хотів продовжувати його бачити обличчям інформаційного мовлення. Як я розумію, він для себе рішення не прийняв і скоріше схиляється до того, щоб спробувати знайти себе деінде. Я думаю, що це помилка. Мені буде шкода, якщо він нас залишить, якщо він відмовиться працювати в нашій команді. Я думаю, що йому це навряд чи принесе додаткові очки».

 

Водночас джерела ТК стверджують, що рішення про заміну ведучого Олега Панюти наприкінці сезону було прийнято одноосібно Ганною Безлюдною, яка б воліла, начебто, бачити на цьому місці когось не з облич «Інтера» (деякі припускають, що це міг би бути Сергій Дорофєєв). У відповідь Євген Кисельов, мовляв, і запропонував компромісний варіант, заявивши також, що відповідальність за зростання рейтингів «Подробностей недели» бере особисто на себе.

 

Євген Кисельов з вересня 2009 року по грудень 2012 року вів на «Інтері» політичне ток-шоу «Велика політика з Євгеном Кисельовим». 14 лютого 2013 року його було призначено директором «Національних інформаційних систем» - продакшну, що виробляє для «Інтера» «Новини», «Подробности» і «Подробности недели».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13021
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ПатриаАрх
3949 дн. тому
Точно Маасква и утки:-)) Ненасытная Безлюдная посылает своего ефрейтора Дорофеева к маскальскому патриарху Кириллу за интервью, а потом оттудава приказ- убрать Кисилева и назначить архимандритом воскресного эфира интера мальчика-бялоруса:-) Ну вот зачем она так тупо? Ну не любит она Панюту, не любит Кисилева, а любит Безлюдная БАБЛО, кое будет приносить ей Дорофеев!:-)
Strong226
3949 дн. тому
Москва на связи...Привет украинским коллегам к дню журналиста... И обязательно надо будет поджарить утку...
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
3949 дн. тому
Особливості темпоритму Кисельова вимагатимуть збільшення хронометражу програми щонайменше вдвічі. Припускаю, що згодом його ефір розятягнеться на години. Потім в студії неодмінно з'явиться рояль. Далі - шампанське, джакузі...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду