Суд Лондона заборонив розпоряджатися акціями новому власнику ТВі

1 Червня 2013
19157

Суд Лондона заборонив розпоряджатися акціями новому власнику ТВі

19157
Суд Лондона заборонив розпоряджатися акціями новому власнику ТВі

Суд Лондона заборонив новому власнику компанії ТВі, англійській фірмі «Кредит інвестбанк паблік лімітед компані» проводити будь-які маніпуляції з акціями телеканалу. Про це повsдомляє «Українcька правда» з посиланням на рішення суду від 31 травня.

 

Суд Лондона заарештував активи компанії «Кредит інвестбанк» і заборонив їй прямо або опосередковано проводити будь-які маніпуляції з акціями компанії «Телерадіосвіт».

 

Наступне засідання суду у цій справі має відбутися 7 червня.

 

 

Рішення суду Лондона від 31 травня
Рішення суду Лондона від 31 травня
 

 

 

 

 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 24 травня власником 100% ТОВ «Телерадіокомпанія "Телерадіосвіт"» (телеканал ТВі) замість ТОВ «Медіа інфо» стало ТОВ «Факторингова компанія "Фінанс Груп"». Розмір її внеску до статутного фонду ТРК «Телерадіосвіт» становить 510 тис. 550 грн.

 

Нагадаємо, 23 квітня було оголошено, що новим інвестором ТВі став американський бізнесмен Олександр Альтман, а новим генеральним директором став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. Одночасно пані Катеринчук повідомила, що інформація про зміну керівництва каналу не відповідає дійсності, а власник ТВі Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення каналу. Він заперечив продаж каналу і звинуватив Олександра Альтмана в підробці довіреності його компанії.

 

Пан Альтман сказав, що збільшив частку своєї компанії Balmore Invest Limited у ТОВ «Медіа інфо» (компанія-власник ТВі) з 1% до 95% на підставі довіреності компанії Wilcox Ventures LTD (володіла 99% ТОВ «Медіа інфо»), підписаної її директором Ортодоксією Василеску (Нікією).

 

Директор компанії Wilcox Ventures LTD Ортодоксія Нікія заявила українським журналістам, що не видавала жодної довіреності Олександру Альтману на управління компанією і що єдиним власником ТВі є компанія Wilcox Ventures LTD, єдиним бенефіціаром якої є Костянтин Кагаловський.

 

Костянтин Кагаловський відстоює своє право власності в судах і правоохоронних органах Великобританії та України. 14 травня прес-служба Наталі Катеринчук повідомила, що Високий суд Англії заборонив компанії Balmore Invest Limited проводити будь-які угоди, які можуть призвести до втрати прямого та постійного контролю над акціями компанії «Медіа інфо». Пан Альтман це заперечив.

 

22 травня пан Кагаловський повідомив, що правоохоронні органи Великобританії порушили кримінальну справу через підробку документів та шахрайство проти Олександра Альтмана, його компанії Balmore Invest Limited та її директора Рейчел Емі Еріксон. Пан Альтман це заперечив. Також триває кримінальне провадження в Україні за заявою Ортодоксії Нікії про незаконне відчуження частки Wilcox Ventures.

 

Крім того позов Wilcox Ventures до «Медіа інфо» та Balmore Invest 12 червня розгляне Господарський суд міста Києва, повідомляє «Коммерсантъ».

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.pravda.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19157
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
derrida
3952 дн. тому
Стільки тексту, а про найголовніше - що таке "Кредит інвестбанк" і яке відношення від має до структур Альтмана - нічого.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду