3 червня - засідання Міжвідомчої робочої групи з розробки позначок для захисту дітей

30 Травня 2013
8351

3 червня - засідання Міжвідомчої робочої групи з розробки позначок для захисту дітей

8351
3 червня - засідання Міжвідомчої робочої групи з розробки позначок для захисту дітей

3 червня 2013 року відбудеться чергове засідання Міжвідомчої робочої групи з розробки та впровадження національної системи позначок для захисту дітей від інформації, що може шкодити їхньому здоров'ю і розвитку.

 

На порядок денний буде винесено такі питання:

 

1. Що вдалося зробити за перше півріччя цього року, корегування наступних етапів розробки та впровадження системи «розумних символів» (доповідач - Лариса Мудрак, заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, співголова Міжвідомчої робочої групи).

 

2. Забезпечення Радою Європи підтримки відповідного проекту (доповідач - Ольга Сєдова, керівник проекту Європейського Союзу і Ради Європи «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі»).

 

3. Виготовлення інформаційних роликів - перший реальний крок із пропагування системи телевізійних позначок серед батьків і дітей (доповідач - Павло Моісеєв, голова Громадської ради при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення, заступник голови правління МГО «Інтерньюз-Україна»).

 

4. Робота над новим законодавством у телерадіоінформаційній сфері триває, норми про захист дітей внесені до проекту закону (доповідач - Олег Шосталь, начальник управління правового забезпечення Національної ради).

 

5. Деякі аспекти підготовки навчальних програм для кодувальників, консультантів гарячої лінії і технічного завдання для розробки веб-сайту (доповідач - Любов Найдьонова, кандидат психологічних наук, заступник директора Інституту соціальної та політичної психології НАПН України).

 

6. Готовність визначених обласних телерадіокомпаній до впровадження пілотного проекту (доповідач - Олександр Савенко, голова Ради директорів обласних телерадіокомпаній, генеральний директор ДО «Київська державна регіональна телерадіокомпанія»).

 

У роботі Міжвідомчої робочої групи візьме участь Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко.

 

Міжвідомча робоча група з розробки та впровадження національної системи позначок для захисту дітей від інформації, що може шкодити їхньому здоров'ю і розвитку, яка створена за рішенням Національної ради 8 лютого 2012 року, проводить щомісячні зустрічі. Метою її роботи є впровадження національних упереджувальних знаків на всіх телевізійних каналах України.

 

Місце проведення: Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала).

 

Час проведення: 14:30 - 16:40, початок реєстрації учасників о 14.30, початок роботи о 15:00.

 

Акредитація журналістів та представників громадськості триває до 13:00 3 червня 2013 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Відділ зв’язків зі ЗМІ, громадськістю та ГО Національної ради
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8351
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду