Журналісту заборонили зйомку зустрічі депутатів сільради з головою райради в Одеській області (ВІДЕО)

30 Травня 2013
6000

Журналісту заборонили зйомку зустрічі депутатів сільради з головою райради в Одеській області (ВІДЕО)

6000
Журналісту заборонили зйомку зустрічі депутатів сільради з головою райради в Одеській області (ВІДЕО)

У селі Вигода Біляївського району Одеської області журналісту і помічнику депутата Сергію Гуцанову заборонили знімати зустріч депутатів сільської ради з головою районної ради. Про це йдеться в листі пана Гуцанова, який надійшов на адресу «Детектор медіа».

 

30 травня у селі Вигода проходив виїзний прийом громадян головою районної ради Олександром Семеновим. Перед початком прийому громадян голова районної ради провів зустріч із депутатами сільської ради. На цій зустрічі мали обговорювати питання про виділення землі для будівництва православного храму.

 

На початку зустрічі присутні запитали журналіста на яких підставах він знаходиться в приміщенні, на що пан Гуцанов відповів, що він є представником ЗМІ та є помічником депутата. На це присутні зауважили, що засідання є робочим і його знімати не потрібно. «Зараз ми обговорюємо робочі питання, рішень ніяких не виносимо. При обговоренні мають бути тільки голова районної ради та депутати», - сказав один з присутніх депутатів.

 

Після цього журналіст сказав, що готовий вимкнути камеру, але залишитись на обговоренні в якості помічника депутата. У цьому Сергію Гуцанову було відмовлено.

 

 

 

 

Юрист Інститут масової інформації Роман Головенко пояснив у коментарі «Телекритиці», що знімати робочі зустрічі держслужбовців не заборонено, якщо лише попередньо не було прийнято рішення про проведення наради в закритому режимі. «Обговорення питання про виділення землі для будівництва храму - це суспільно важливе питання. Якби на цій зустрічі йшлося про виділення землі малозабезпеченій родині, то під час обговорення могло бути розголошено стан доходу родини. У такому разі аргументація про заборону зйомки була б логічною», - сказав медіаюрист.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6000
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду