СТБ затримав сюжет про акцію журналістів у Кабміні через позицію головного редактора новин

СТБ затримав сюжет про акцію журналістів у Кабміні через позицію головного редактора новин

23 Травня 2013
12239

СТБ затримав сюжет про акцію журналістів у Кабміні через позицію головного редактора новин

12239
СТБ затримав сюжет про акцію журналістів у Кабміні через позицію головного редактора новин
СТБ затримав сюжет про акцію журналістів у Кабміні через позицію головного редактора новин

Телеканал СТБ все ж таки повідомив про «мовчазну акцію» на підтримку журналістів Ольги Сніцарчук і Владислава Соделя, які були побиті під час мітингу опозиції 18 травня. Сюжет про акцію протесту дев'яти журналістів вийшов в ефірі випуску новин 22 травня лише о 22.00 за рішенням головного редактора програми «Вікна-Новини» СТБ Володимира Павлюка, повідомляє «Українська правда».

 

Як відомо, у випуску новин «Вікна-Новини» о 18.00 телеканалу СТБ сюжет про протест журналістів під час засідання уряду не вийшов.

 

Журналістка СТБ Євгенія Мотрич, яка також брала участь в акції у Кабміні і мала відповідний матеріал, розповіла, що рішення про невипуск сюжету ухвалювала група випускових редакторів. «Сюжет до ефіру навіть не готувався, а про причини цього, я думаю, краще спитати у керівництва», - сказала пані Мотрич. В той самий час у випуску новин на 5-му каналі вийшов її коментар «мовчазної акції».

 

Як стало відомо «Українській правді», головний редактор програми «Вікна-Новини»  на СТБ Володимир Павлюк відмовив журналістам у висвітленні в ефірі цієї теми, оскільки вважає вчинок колег «неетичним, бо некрасиво повертатися спиною до людини похилого віку». Водночас у коментарі пан Павлюк повідомив, що сюжет з'явиться у випуску новин, що вийде в ефір о 22.00. Причини затримки виходу матеріалу він не пояснив, кинувши слухавку.

 

Сюжети про акцію протесту журналістів на засіданні Кабміну вийшли у новинах на ICTV, Новому каналі, «1+1», 5-му каналі, а «Інтер» та «Україна» поставили їх першими у випусках.

 

Сьогодні, 23 травня, о 9.00 біля будівлі Кабінету Міністрів України по вул. Грушевського, 12/2 збираються представники українських ЗМІ. Вони вимагатимуть розслідування нападу на своїх колег Ольгу Сніцарчук (5 канал) та Владислава Соделя («Коммерсантъ-Украина»), а також виступлять проти незаконного позбавлення акредитації журналістів через те, що вони висловили свій протест на засіданні уряду 22 травня.

 

Як писала «Детектор медіа», Микола Азаров запропонував позбавити учасників акції акредитації. «Це що за концерт? Підіть із засідання. Всіх поіменно записати і позбавити акредитації. Ми поважаємо роботу журналістів, але не перетворюйте засідання на цирк», - сказав він.

 

Як заявив прес-секретар прем`єр-міністра Віталій Лук‘яненко, департамент інформації та громадських комунікацій секретаріату Кабінету Міністрів позбавить акредитації журналістів - учасників акції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12239
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
satyr
3960 дн. тому
Павлюка не здивувало. Гівно і є гівно
Очередное ля-ля
3963 дн. тому
Бездарные журналисты пытаются быть на острие надуманного скандала и заработать дешевую популярность
Прохожий
3963 дн. тому
Откройте глаза, к нему весь цивилизованный мир уже давно стоит спиной...
Гогсть
3963 дн. тому
Наши СМИ уже давно превратились в штатное подразделение оранжевой оппозиции. Поведение одинаковое.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду