Янголи прайм-тайму

23 Січня 2007
19162

Янголи прайм-тайму

19162
«1+1» презентував новий 255-серійний серіал виробництва «Стар Медіа» - «Янгол-охоронець».
Янголи прайм-тайму

22 січня у київському ресторані «Шоколад» телеканал «1+1» презентував новий серіал «Янгол-охоронець» виробництва компанії «Стар Медіа». Його показ розпочнеться 29 січня (по буднях о 20.10).

 

 

«Янгол-охоронець» – це 255-серійна драма з домішкою мелодрами, містичного трилера, детективу з комедійними моментами. Така собі розповідь про інтриги в маленькому приморському містечку. У старий батьківський будинок, повний таємниць, повертається син колекціонера з дружиною та сином. Але невдовзі саме ця дружина знаходить собі «янгола-охоронця» - колишнього боксера... Як уже повідомляла «ТК», цей серіал разом із «Кадетами», «Танцями на льоду» та другим сезоном «Танців з зірками» мають стати основними прем’єрами «Плюсів» 2007 року.

 

«Янгол-охоронець» ще не встиг вийти на українські екрани, а в телевізійних роликах «Плюсів» його вже охрестили найкращим серіалом 2007 року. Серіал уже стартував на телеканалі «Росія», де, за інформацією прес-служби «1+1», мав непогані рейтинги - частка аудиторії 30% (по Росії) і 27% (по Москві). Виробництво здійснюється компанією «Київтелефільм» та «Стар Медіа».

 

На думку генерального продюсера компанії «Стар Медіа» Влада Ряшина, запорукою успіху серіалу має стати суміш жанрів, акторський склад та досвід режисера. Головні ролі виконують Дарія Повєреннова, Анатолій Руденко, Олексій Панін, Владислав Демченко, Михайло Горевий, Жанна Еппле та Раїса Рєзанова. Режисер серіалу Бата Недич – автор хітів «Інтера» «Зцілення коханням» та «Вовчиця». «Ми хочемо цим серіалом повторити успіх рейтингових показників «Зцілення коханням». Цей перший зрежисований Батою довгий серіал у 2005 році увійшов до трійки найрейтинговіших серіалів Росії та України. Сподіваюсь, що серіал буде успішним не лише в Україні та Росії, а й в інших країнах СНД та на російськомовних телеканалах за його межами», - зазначив Влад Ряшин.

 

 

Акторам Владиславу Демченку та Михайлові Горевому весело

 

Генеральний директор «1+1» Юрій Морозов сказав, що цим серіалом канал продовжує традицію показу в прайм-тайм продукту українського виробництва: «Зараз у нас ідуть «Сестри по крові». Коли цей серіал закінчиться, ми почнемо показ «Янгола-охоронця». Приємно, що Київ стає столицею успішного серіального виробництва, і наш продукт є запитаним на провідних російських телеканалах».

 

Також він обіцяє, що незабаром серіали «Плюсів» дублюватимуться українською мовою. «У цьому зацікавлені всі телеканали, які підписали Меморандум із Нацрадою. Ми зараз будуємо комплекс для дублювання. Це складний технологічний процес, і ми ставимось до нього дуже серйозно – дублювання має бути якісним. Ми б хотіли розширити площі, які орендуємо в НТКУ», - розповів пан Морозов.

 

Нагадаємо, Меморандум Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з українськими телеканалами визначає пріоритетність мовлення українською мовою у прайм-тайм (у будні це сукупний час із 6:00 до 10:00 та з 17:00 до 24:00, у вихідні та святкові дні сукупний час з 9:00 до 13:00 і з 17:00 до 24:00). Наразі ця норма Меморандуму не виконується.

 

Презентація проходила у невимушеній атмосфері: актори весело розповідали про зйомки, з яких щойно повернулись і на які, завершивши спілкування з пресою, поїдуть знову. Жанна Еппле розповідала, як мало не закохалась у режисера, Дарія Повєреннова – про те, як тяжко їй грати позитивних героїнь, Бата Недич – як знімальна група без допомоги каскадерів виконувала всі трюки. Всіх цікавило питання, чий оголений торс зображено на рекламних плакатах. Творча знахідка Ольги Захарової, керівника компанії «Відео-дизайн», стала візитівкою серіалу.

 

 

Жанна Еппле мало не закохалась у режисера «Янгола-охоронця»

 

Влад Ряшин розповідав про кумедну ситуацію, що склалась із назвою серіалу: «Назву ми придумували в ході зйомок. Спершу серіал називався «Нечто». Канал «Россия» навіть записав цю назву у слот, і назву «Нечто» внесли у фінансові документи».

 

Утім, фінансові питання учасники прес-конференції обговорювали вкрай неохоче. Ніхто так і не зголосився назвати вартість однієї серії фільму. Влад Ряшин сформулював відповідь так: «Ця сума адекватна тій сумі, яка потрібна для зйомки якісної серії такого фільму».

 

По завершенні прес-конференції Юрій Морозов розповів «ТК» про сподівання, які його канал покладає на серіал «Янгол-охоронець», та про плани «Плюсів» на майбутнє.

 

- Пане Юрію, чому «1+1» вирішив зробити ставку саме на цей фільм?

- Бо ця історія дуже сучасна, герої – дуже молоді й адекватні цільовій аудиторії. Нас переконав, передусім, кастинг виконавців. Ми вирішили взяти серіал, щойно побачивши перші епізоди.

 

 

Про що ж замислилась Дарія Поверєннова?

 

- Чи не здається Вам, що цей серіал більше імпонує аудиторії каналу «Інтер» (приміром, Бата Недич був режисером таких серіалів, як «Зцілення коханням» та «Вовчиця»). Ви впевнені, що він буде цікавий для глядачів каналу «1+1»?

- Ми на це сподіваємося. Синопсис цього серіалу я читав давно, коли робота над ним тільки-но розпочалась. Ми з Владом Ряшиним обговорювали різні сюжетні колізії. Будь-які сумніви, які я мав тоді, відпали в мене, коли я побачив перші епізоди.

 

- Минулий рік був вдалим для вашого каналу через рейтингові серіали, «Танці з зірками» тощо. Чи можете Ви розповісти про найближчі плани?

- Ми розглядаємо декілька проектів. Не хочу випереджати події, адже вони перебувають на стадії обговорення, але це як серіальні, так і розважальні проекти. З компанією «Film.UA» ми працюємо над серіалом із робочою назвою «Сльози кохання», а також починаємо спільну роботу з російським каналом СТС над серіалом за романом Лади Лузіної «Киевские ведьмы».

 

- Розкажіть про «Собор на крові» - документальний серіал, який має стартувати 23 січня.

- Це один із принципових і найбільш вдалих проектів нашого каналу. Ми вже три роки працюємо над документальним циклом під назвою «Україна ХХ століття». До цього циклу входить декілька серіалів. Перший з них був «Український рахунок» (режисер - Сергій Буковський. - «ТК»), який отримав Національну премію імені Тараса Шевченка. Крім того, «Червоний ренесанс», а також «Дисиденти», перші серії якого глядачі вже бачили. Останній дуже мені подобається, особливо останні, ще не демонстровані серії – вони дуже емоційні... А тепер – «Собор на крові». Його на наше замовлення зробила студія «Телком», над проектом працює декілька документальних студій, що займаються виробництвом документалістики. З режисером Ігорем Кобріним нас пов’язує давня творча дружба. Як на мене, «Собор на крові» - найвдаліший його проект за останні роки. Дуже складний матеріал, унікальна хроніка... Ми спеціально запускаємо його в День Соборності, 23 січня. Коли весь цикл «Україна ХХ століття» буде закінчений, ми покажемо його повністю. Я вважаю, що він заслуговує на адекватний час в ефірі.

 

- Чому ж він зараз іде не в адекватний час – близько 2-ої години ночі?

- Ми показуємо його в програмі «Документ», аби навколо серіалу розгорнулася дискусія. Документальне кіно знаходить свого глядача в будь-якому слоті. Повторюю, це – лише частина великого проекту, який буде показаний у дуже зручний час, коли його буде завершено.

 

 

Юрій Морозов: у передчутті вдалої премєри

 

Влад Ряшин поділився з «Детектор медіаю» своїми враженнями від роботи з каналом «1+1» і розповів, чому канал «Інтер» так і не зміг придбати серіал «Янгол-охоронець».

 

- Владе, серіал «Янгол-охоронець» знімався на замовлення «1+1» чи каналу «Россия», чи це була ініціатива «Стар Медіа»?

Насправді ми починали працювати над проектом, паралельно проводячи переговори з телеканалами. Канали «Россия» та «1+1» досить оперативно відреагували на наші пропозиції, і придбали цей продукт у пресейлі (передоплата за проект, який ще не завершено. - «ТК»), що означає високий ступінь довіри. Тому можна сказати (ми навіть у титрах пишемо, принаймні, в українській версії), що ми знімали на їх замовлення. Ще на етапі готовності синопсису, сценарію, кастингу канали підписали з нами якісь документи, але фінансувати виробництво почали значно пізніше. Тому перші півроку роботи ми оплачували самі, з інших джерел.

 

 

Влад Ряшин і Валентин Опалєв плідно співпрацюють

 

- Чому прем’єра серіалу відбулася спершу в Росії?

- Це залежить від стратегічних планів телеканалів, від того, в кого першого звільнився слот.

 

- Чи були у каналу «1+1» конкуренти, що прагнули купити цей фільм?

Так, його дуже хотів придбати «Інтер». Цей канал першим проявив ініціативу щодо майбутнього серіалу, але потім чомусь зник і з’явився знову, коли ми вже мали домовленість із «Плюсами».

 

- Вам не видається дивним і незвичним те, що Ви так довго були пов’язані з «Інтером», а тепер Ваші найуспішніші проекти йдуть на «Плюсах»?

- Це, звісно, може видаватись дивним. Але, на мою думку, це почесно. Чому? Бо я 10 років працював на «Інтері», і останні 5 років (до кінця 2005 року. – «ТК») ним керував. Головним конкурентом «Інтера» був і залишається канал «1+1». Ми бували в різних ситуаціях: жорсткої конфронтації, постійного суперництва, боротьби за продукт, за кадри, за людей, за панель і вимірювача цієї панелі. Але в цій безперервній боротьбі ми були гідними суперниками й поважали одне одного. І якраз той факт, що ми, вийшовши на самостійне виробництво, перші контракти підписали саме з «1+1», - хоча пропонували ми їх усьому ринку, - свідчить про те, що конкуренція була достойною, і наші конкуренти високо нас оцінювали. Це дуже добре.

 

- Хто на сьогодні є головним конкурентом «Стар Медіа»?

- Поки що пропозиція на ринку не перевищила попит, тому я навіть не хочу витрачати час, аби думати, хто для нас є конкурентом. Ми думаємо про те, що нам бракує свіжих ідей, добрих сценаріїв. Ми хочемо й готові виробляти більше – самі або разом із нашими партнерами.

 

 

Дарія Повєреннова: «Браво, браво!»

 

 

Фото – Лев Татару.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19162
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду