«Експрес» просить Гепрокуратуру відкрити кримінальне провадження через дії ДПС

«Експрес» просить Гепрокуратуру відкрити кримінальне провадження через дії ДПС

16 Травня 2013
6472

«Експрес» просить Гепрокуратуру відкрити кримінальне провадження через дії ДПС

6472
«Експрес» просить Гепрокуратуру відкрити кримінальне провадження через дії ДПС
«Експрес» просить Гепрокуратуру відкрити кримінальне провадження через дії ДПС

Юристи львівської газети «Експрес» направили у Генеральну прокуратуру заяву з клопотанням про відкриття кримінального провадження стосовно дій Державної податкової служби (ДПС). По це повідомляє видання.

 

Напередодні редакція «Експресу» заявила про те, що з 1 травня була заблокована діяльність шести  підприємств, що здійснюють підготовку та випуск газети «Експрес»:  ТзОВ «Газета Експрес», ТзОВ «Експрес Груп», ТзОВ «Фонд "Свобода слова»,   ТзОВ «Експрес Медіа Друк»,  ТзОВ «Експрес Медіа Поліграф»  і т.д. Підприємства  були позбавлені можливості реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, що адмініструється центральним апаратом ДПС. Через це  була паралізована робота згаданих компаній. Видання вважає дії ДПС незаконними.

 

Однак сьогодні, 16 травня, «Експрес» повідомив про те, що Державна податкова служба (Міндоходів) почала розблоковувати діяльність усіх шести підприємств.

 

Як заявили фінансисти газети, усі підприємства у ці хвилини повертаються до нормального режиму функціонування. «Усі поточні операції центральний портал почав реєструвати, однак документи, що мали бути зареєстровані з 1 по 15-те травня, поки що підвисли, адже термін їх реєстрації  завершився у дні блокади. Ми будемо наполягати на  тому, що проблема має бути усунута у повному обсязі, адже  створена вона абсолютно штучно. Це, наскільки ми розуміємо, була показова демонстрація так званих «програмних репресій» і добре, що їх закулісні режисери нарешті збагнули, що зайшли занадто далеко у своїх збочених фантазіях, адже до виникнення надзвичайної ситуації в регіоні залишались лічені години», - пише «Експрес».

 

Втім юристи «Експресу» вважають, що створений прецедент - надзвичайно небезпечний, адже він «свідчить про те, що у роботу центрального сервера Міністерства доходів та зборів можливе умисне втручання службових осіб, не передбачене регламентом».

 

Саме тому видання проситиме Генпрокуратуру відкрити кримінальне провадження.

 

«Детектор медіа» намагається отримати коментар у прес-служби ДПС.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6472
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду