Права на  торгову марку ТВі перейшли до компанії, яку очолює Портников?

Права на торгову марку ТВі перейшли до компанії, яку очолює Портников?

7 Травня 2013
9220

Права на торгову марку ТВі перейшли до компанії, яку очолює Портников?

9220
Права на  торгову марку ТВі перейшли до компанії, яку очолює Портников?
Права на  торгову марку ТВі перейшли до компанії, яку очолює Портников?

Екс-керівник прес-служби ТВі Лана Самохвалова заявляє, що з телеканалу почали виводити активи. Про це вона пише на своїй сторінці у Facebook.

 

«Наші джерела в Державній службі інтелектуальної власності повідомили, що 26 квітня 2013 року нею отримана угода між ТОВ «Медіа Інфо», яка захоплена рейдерами, та ТОВ «Інфо24», згідно з якою всі права на торгові марки ТВі мають відійти «Інфо24», - пише пані Самохвалова.

 

Директором «Інфо24» є Віталій Портников, а власниками - Микола Княжицький (25%), Артем Шевченко (25%), Віталій Портніков (25%) та Наталя Катеринчук (25%).

 

При цьому вона звертає увагу, що Княжицький, Шевченко і Портников мають контрольний пакет (сукупно контролюється 75% голосів). Згідно з інформацією Інформаційно-ресурсного центру,  Віталій Портников є єдиною особою, уповноваженою підписувати договори від імені «Інфо24». 

 

«Внаслідок підписання Віталієм Портниковим відповідної угоди та подання її до Державної служби інтелектуальної власності, компанія "Медіа Інфо" втратила всі права на бренд ТВі. Як відомо, наразі стверджується, що Олександр Альтман "чесно придбав" телеканал ТВі, переписавши на себе акції "Медіа Інфо" - керуючої компанії телеканалу та власника бренду ТВі. Проте вивід активів з "Медіа Інфо" яскраво демонструє використання "покупцями" класичних рейдерських технологій, коли після тимчасового захоплення контролю над підприємством з нього викачуються всі активи і переписуються на довірених осіб», - вважає Лана Самохвалова.

 

На її думку, у випадку «законної купівлі» підприємства нові власники, як правило, не переписують придбані разом з підприємством бренди на третіх осіб. Тому  пані Самохвалова переконана, що підписання угоди щодо торговельної марки ТВі може означати, що або Віталій Портников та більшість акціонерів «Інфо 24» і є «довіреними особами» рейдерів або, що передача бренду є формою оплати за «лояльність» з їхнього боку. 

 

«Також можна припустити і варіант, що підпис Портникова підробили - враховуючи, що канал ТВі захоплений за підробленими документами, підробка підпису Портникова на договорі щодо торговельної марки ТВі буде повністю в світлі останніх тенденцій», - наголошує Лана Самохвалова.

 

«Детектор медіа» зателефонувала Віталію Портникову, який зараз знаходиться за кордоном. Він пообіцяв поспілкуватись з виданням наступного тижня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9220
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду