8-16 червня - cемінар для молодих журналістів у Берліні

8-16 червня - cемінар для молодих журналістів у Берліні

7 Травня 2013
6995

8-16 червня - cемінар для молодих журналістів у Берліні

6995
8-16 червня - cемінар для молодих журналістів у Берліні
8-16 червня - cемінар для молодих журналістів у Берліні

До 15 травня  приймаються заявки від молодих журналістів з України, Білорусі, Росії та Молдови для участі у семінарі «Культура пам'яті - чого можна навчитися у Німеччині на прикладі Берліну».

 

Організовують семінар  taz-Panterstiftung на базі загальномінецької газети TAZ.

 

Берлін - це не просто сьогоднішня столиця Німеччини. Місто було політичним центром двох диктатур ХХ століття у Німеччині: фашистської диктатури нацистів та німецької соціалістично-комуністичної  диктатури.

 

Після Другої світової війни Західна Німеччина  і об'єднана Німеччина після 1989 року розробили культуру пам'яті, яка, звичайно, може і має бути доопрацьована і покращена, але ця культура слугує  основою для збереження знань про катастрофічні наслідки цих диктатур. Берлін є домівкою для багатьох символів німецької «Культури пам'яті».

 

Семінар  для молодих журналістів зі Східної Європи познайомить учасників з німецькою культурою пам'яті, отримані знання учасники зможуть використати для дискусій про необхідність вивчення історії цих часів,  про особливості культури пам'яті у країнах Східної Європи.

 

Під час перебування у Берліні учасники повинні написати статті на тему, дотичну до культури пам'яті.

 

Вимоги до учасників семінару:

- працювати журналістом у газеті, агентстві або Інтернет-медіа;

- добре володіти  російською мовою;

- знання німецької та/або англійської мови буде перевагою.

 

Організатори беруть на себе витрати пов'язані з проїздом, проживанням та харчуванням. Учасникам потрібно мати 50 євро для харчування у дні роботи над статтями.

 

Заявку на участь у семінарі можна надсилати англійською, російською чи німецькою мовами, вона  складається із резюме та мотиваційного листа.  Вищевказані документи потрібно надіслати на  oertel@taz.de та offrabbit.transitions@googlemail.com до 15 травня 2013 року.

 

Організатори семінару:  taz-Panterstiftung, Барбара Ортель (taz) та Петер Лізеганг  (off-rabbit transitions)

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
taz-Panterstiftung
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6995
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду