В медіапросторі зросте цензура і закріпиться «Сім’я» - Оксана Романюк

В медіапросторі зросте цензура і закріпиться «Сім’я» - Оксана Романюк

3 Травня 2013
7050

В медіапросторі зросте цензура і закріпиться «Сім’я» - Оксана Романюк

7050
В медіапросторі зросте цензура і закріпиться «Сім’я» - Оксана Романюк
В медіапросторі зросте цензура і закріпиться «Сім’я» - Оксана Романюк

Представник міжнародної правозахисної організації «Репортери без кордонів»  в Україні Оксана Романюк вважає, що цього року в українському медіа просторі стане більше цензури. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

«Думаю, що в цей рік буде зростання цензури і закріплення позиції влади, «Сім'ї» в медіа-просторі. Ми знаємо, що медіа-простір уже підконтрольний владі в більшості своїй, і цього року це буде цементування цих позицій», - каже вона.

 

За словами пані Романюк, найбільшою проблемою для ЗМІ в Україні залишається безпека журналістів і безкарність злочинів проти свободи преси.  Адже покарання отримує лише кожен 15-й випадок нападів на журналістів. 



Організація «Репортери без кордонів» не очікує в цьому році зростання фізичних нападів на журналістів в Україні. Однак фахівці прогнозують зменшення медіаплюралізму, зростання цензури, а також тиску шляхом використання DDOS-атак на інтернет-ресурси.


«Нещодавно президент приїжджав у Черкаси, і було «вирублено» одночасно три місцеві інтернет-ресурси DDOS-атаками. Також це інтернет-атаки на акаунти та скриньки відомих журналістів», - зазначила  представниця міжнародної правозахисної організації.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», до Всесвітнього дня свободи преси «Репортери без кордонів» визначили 39 «хижаків за свободою інформації», а Комітет із захисту журналістів представив свій щорічний рейтинг найбільш небезпечних для журналістів країн за 2012 рік. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7050
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алексей
4007 дн. тому
Бред какой. В России телеканалы принадлежат власти. Это видно сразу. Первая новость: Путин - то. Вторая: Путин - это. Третья: Медведев то да сё. У нас что? А у нас ничего. Только УТ-1 подпевает власти. Все остальные каналы - чернуха. Убили, расстреляли, взорвали, расчленили. Какая "Семья"? Тупость, Ваша, Оксана Романюк, так и хлещет...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду