Керівництво ТВі не визнає страйк журналістів та профспілку каналу

29 Квітня 2013
8772

Керівництво ТВі не визнає страйк журналістів та профспілку каналу

8772
Керівництво ТВі не визнає страйк журналістів та профспілку каналу

Директор «Медіа інфо» Олег Радченко під час сьогоднішньої, 29 квітня, зустрічі з журналістами ТВі заявив, що не визнає страйк журналістів і вважає, що весь цей час вони просто не виконували своїх обов'язків. Про це повідомив журналіст Мустафа Найєм, пише «Українська правда».

 

За його словами, пан Радченко та юрист каналу заявили, що профспілка журналістів ТВі не є правомочною, про що вони повідомили голові всеукраїнської профспілки Юрію Луканову.

 

«Підставою для цього вони вважають те, що керівництво каналу не надавало згоду для створення первинної профспілкової організації в приміщенні телеканалу, а також те, що члени профспілки не зверталися до керівництва з проханням знаходитись в цьому приміщенні, або орендувати його для створення профспілки», - пише видання.

 

«Натомість колектив наголошує, що профспілкова організація була створена не в приміщенні телеканалу, а на ганку перед телеканалом, тому що приватна охорона нових власників не допускала на територію каналу Луканова, а також деяких журналістів», - йдеться у повідомленні «Української правди».

 

У свою чергу Артем Шевченко, якого 23 квітня було оголошено новим керівником ТВі, у своїй заяві до голови НМПУ Юрія Луканова, звернув увагу на те що первинна організація ВПС НМПУ «Журналістів телеканалу ТВі» набуває статусу юридичної особи після включення до реєстру об'єднань.

 

Тож, Артем Шевченко просить Юрія Луканова у найкоротші терміни надати  інформацію: 1) про підстави проведення 23 квітня 2013 року у приміщенні ТВі зборів, де була створена первинна профспілкова організація; 2) про ревізійну комісію первинної профспілкової організації; 3) завірену копію гарантійного листа щодо надання юридичної адреси первинного осередку або договору про оренду приміщення; 4) завірений пакет документів, встановлений чинним законодавством для подальшої державної реєстрації первинної профспілкової організації.

 

В профспілці, як пише видання,  заявили, що згідно з діючи законодавством, перешкоджання діяльності профспілки тягне за собою адміністративну і кримінальну відповідальність.

 

За словами Мустафи  Найєма, на зустрічі з профспілкою телканалу ТВі керівництво запросило в якості заступника директора телеканалу Ольгу Манько.

 

За інформацією «Фронту змін», Ольга Манько є 25-річним депутати Київської облради від «Фронту змін». Народилася в Борисполі. Після закінчення ліцею «Дизайн-освіта» ім. Павла Чубинського вступила до Інституту журналістики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, який закінчила у 2010 році.Працювала кореспондентом, потім заступником головного редактора газети «Трудова слава». У 2009 році - стала редактором газети «Переяславська Рада». У 2010 році Ольга Манько очолила політичну партію «Фронт Змін» у Переяславі-Хмельницькому.

 

Нагадаємо, що 23 квітня журналісти ТВі оголосили страйк до вирішення конфлікту між власниками каналу. 24 квітня вони створили осередок профспілки і оприлюднили свої вимоги. Серед них - розірвати трудовий договір із новим керівником Артемом Шевченком і керівником ТОВ «Інтерпрофіт» (продакшн ТВі) Олегом Радченком, призначити в. о. керівників до вирішення спору між засновниками та інвесторами каналу в суді, оприлюднити прозору структуру власності ТВі та оголосити з документальним підтвердженням кінцевого бенефіціара, не змінювати сітки мовлення та не втручатися в професійну діяльність журналістів тощо.

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8772
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду