Кримські журналісти підтримали страйк на ТВі

26 Квітня 2013
7948

Кримські журналісти підтримали страйк на ТВі

7948
Кримські журналісти підтримали страйк на ТВі

Журналісти кримських ЗМІ, які входять до місцевого осередку Незалежної медіа профспілки заявили про свою підтримку журналістського колективу ТВі. Про це йдеться у заяві, яка надійшла на адресу «Детектор медіа».

 

Автори звернення  також закликали журналістів інших регіонів України підтримати колектив ТВі у захисті своїх прав. Вони вважають, що конфлікт на київському телеканалі «типовий не тільки для столиці, а й для інших міст та областей країни».

 

Головною причиною конфліктної  ситуації кримські журналісти бачать непрозорість інформації про власників ЗМІ. Вони закликали НМПУ ініціювати відповідні зміні до законодавства.

 

«Детектор медіа» наводить заяву кримських журналістів повністю:

 

«Ми, кримські журналісти, члени Незалежної медіапрофспілки України, рішуче підтримуємо наших колег з телеканалу ТВі, які організували страйк на захист своїх прав. Ми бажаємо їм твердості духу і сили волі. Подумки ми з вами, дорогі друзі.

 

Ми також закликаємо журналістів інших регіонів підтримати киян у їхній  боротьбі. Адже нинішній конфлікт типовий не тільки для столиці, а й для інших міст та областей країни.

 

Ми цілком поділяємо заяву комітету НМПУ на підтримку профспілкового осередку ТВі. У той же час хочемо підкреслити наступне: такі конфлікти неминуче виникатимуть і надалі, якщо інформація про власників ЗМІ в Україні не стане прозорою.

 

Тому ми закликаємо керівництво НМПУ не тільки юридично і морально підтримати колектив ТВі, а й ініціювати відповідні зміни до законів, які б унеможливили засекречування власників засобів массвової інформації. 

 

Заїр Акадиров, головний редактор Інтернет-видання «Аргументы недели - Крым»

Анна Андрієвська, кореспондент Інтернет-видання «Аргументы недели - Крым»

Станіслав Юрченко, кореспондент Інтернет-видання «Аргументы недели - Крым»

Олена Юрченко, кореспондент Інтернет-видання «Аргументы недели - Керчь»

Леонід Карпов, журналіст (Черноморська ТРК)

Юлія Вербицька, журналіст

Олексій Лохвицький, журналіст

Юрій Шамков, член НМПУ».

 

Раніше, як повідомляла «Детектор медіа», про свою підтримку страйку журналістів каналу ТВі заявила група журналістів з Чернівців.

 

Нагадаємо, 23 квітня на офіційному сайті ТВі з'явилась інформація, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. У повідомленні також йшлося, що новим інвестором каналу став американський бізнесмен Олександр Альтман.

 

Одночасно генеральний директор ТВі Наталія Катеринчук повідомила, що інформація про зміну керівництва каналу не відповідає дійсності, а власник ТВі Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення каналу. Він заперечив продаж каналу і звинуватив Олександра Альтмана в підробці довіреності його компанії.

 

Тим часом екс-директор каналу, нардеп Микола Княжицький виступив на підтримку нового інвестора і менеджменту й наполягає на легітимності змін.

 

На каналі почались звільнення журналістів: було звільнено журналіста Павла Шеремета і закрито його програму. Керівник новинного мовлення ТВі Роман Недзельський отримав «кадрове попередження» від нового керівництва.

 

Страйк журналістів ТВі підтримали НМПУ, МФЖ і ЄФЖ, рух «Стоп цензурі!» розцінює  події на ТВі як цензуру та спробу тиску на інформаційну політику каналу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7948
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ДимОК
4007 дн. тому
Осэрэдок - это звучит грозно :) Пускай крымские журналисты не переживает. И их по одному уберут :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду