Журналісти ТВі звертаються до громадськості за підтримкою

25 Квітня 2013
11928

Журналісти ТВі звертаються до громадськості за підтримкою

11928
Журналісти ТВі звертаються до громадськості за підтримкою

Творчий колектив каналу ТВі вирішив звернутися до громадських активістів, письменників, музикантів, художників небайдужих до долі телеканалу за підтримкою. Така інформація надійшла на адресу «Детектор медіа» від керівника прес-служби каналу Лани Самохвалової.

 

Таке рішення стало продовженням конфлікту між журналістами і новим директором каналу ТВі Артемом Шевченком та новим власником каналу американським бізнесменом Олександром Альтманом. Як повідомляла «Детектор медіа», 23 квітня журналісти та редактори ТВі оголосили про страйк до вирішення конфлікту між власниками. 24 квітня журналісти телеканалу ТВі створили осередок Незалежної медіапрофспілки і висунули свої вимоги. Головою осередку обрано Мустафу Найєма.

 

«ТВі - це не лише власники і менеджмент, це - великий творчий колектив. Сьогодні ми, журналісти, режисери, оператори, редактори, стали заручниками обставин - зміни власника, яка відбувалася у непрозорий спосіб. Зіткнувшись із проявами цензури у перші ж дні, ми не маємо гарантії, що незалежність телеканалу буде збережена. Ми не можемо погодитися з тим, в який спосіб люди, які називають себе новими інвестором та менеджментом отримали контроль над каналом, - йдеться у зверненні ТВі. - Саме тому ми вирішили не виходити в ефір і таким чином привернути увагу до подій, які відбулись. Аби зберегти ТВі, як один з небагатьох незалежних телеканалів і гарантувати глядачам, що канал і надалі залишиться простором без цензури, ми висунули до людей, які називають себе новими керівниками ТВі, ряд вимог і очікуємо їхньої реакції».

 

В результаті стрійку журналістів ТВі  четверий день ТВі не виходить в ефір у звичному режимі. Новий директор каналу Артем Шевченко закликав колектив продовжити роботу в ефірі. Щойно призначений Керівник інформаційної служби телеканалу ТВі  Єгор Чечеринда вважає, що на каналі відбувається корпоративна війна, і журналісти не мають брати у ній участь. Тому він теж наполягає на тому, аби журналісти ТВі поновили роботу.

 

«У журналістів ТВі забрали телекамери. За чутками, новий менеджмент підшуковує нове приміщення. Завтра журналісти завтра запрошують У п'ятницю творчий колектив ТВі вирішив звернутися до громадських активістів, письменників, музикантів, художників небайдужих до долі телеканалу за порадою, підтримкою чи оцінкою наших дій», -  йдеться у повідомленні.

Журналісти ТВі запрошують завтра, 26 квітня, громадських активістів, музикантів, художників прийти під офіс каналу.

 

«Ми чекаємо на вас у п'ятницю з 12 години дня біля телеканалу ТВі за адресою: м.Київ, вул. Гайдара, 50.Телефон  гостьового редактора: 095-793-05-91», - вказано у запрошенні.

 

Як писала «Детектор медіа», 23 квітня на офіційному сайті ТВі з'явилась інформація, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. У повідомленні також йшлося, що новим інвестором каналу став американський бізнесмен Олександр Альтман.

 

Одночасно генеральний директор ТВі Наталія Катеринчук повідомила, що інформація про зміну керівництва каналу не відповідає дійсності, а власник ТВі Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення каналуВін заперечив продаж каналу і звинуватив Олександра Альтмана в підробці довіреності його компанії.

 

Тим часом екс-директор каналу, нардеп Микола Княжицький виступив на підтримку нового інвестора і менеджменту й наполягає на легітимності змін.

 

На каналі почались звільнення журналістів: було звільнено журналіста Павла Шеремета і закрито його програму. Керівник новинного мовлення ТВі Роман Недзельський отримав «кадрове попередження» від нового керівництва.

 

Страйк журналістів ТВі підтримали НМПУ, МФЖ і ЄФЖ, рух «Стоп цензурі!» розцінює  події на ТВі як цензуру та спробу тиску на інформаційну політику каналу. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11928
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
мнение
4015 дн. тому
ЦИТАТА: психоз необгрунтованого захисту? Анастасія Станко (журналіс ТВі) Чи це правильно, що абсолютна більшість тих, хто відстоює невинність Павличенків у соцмережах та на вулицях, ніколи не дивилась засудженим у очі та не обізнана з деталями їхньої справи, питає журналіст ТВі. ___________________________________________________________________________ Теперь зрители, к которым усиленно обращаются из ,очевидно, грязной ,погрязшей в интригах клоаки ТВІ, хотят спросить у Станко: чего это нам "необгрунтовано психовать" за ТВі, если мы "не обізнані" в деталях "справи" о продажах/перепродажах, подделке документов и пр. относительно данного телеканала и его собственности. Тем более, что Альтман на своей пресс-конференции тоже был весьма убедителен. Ну а известный журналист Шевченко, возглавивший данный телеканал и его позиция тоже вызывают уважение. Вы разберитесь там у себя сначала сами, а затем будоражте общественность. А то снова получится "психоз необгрунтованого захисту". Только в вашем случаи на этом некоторые лица зарабатывают свои деньги и политические дивиденды. А что это дает нам, простым гражданам? Опять же, достаточно почитать просто ленту новостей и заявления различных лиц канала. Защищать такое и таких - вымазаться по уши во лжи, в дерьме и грязи.
бгг
4015 дн. тому
"Мы платим деньги за просмотр вашего канала Воле-Кабель" http://tvi.ua/stream не надо благодарностей
Киев
4016 дн. тому
А громадскость обращается к журналистам ти-ви-ай. Мы платим деньги за просмотр вашего канала Воле-Кабель. За наши деньги получаем повторы старых передач. Сами себя и поддерживайте, раз телезрителей не уважаете
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду