НСЖУ видала посібник для журналістів «Як писати про вакцинацію»

25 Квітня 2013
5557

НСЖУ видала посібник для журналістів «Як писати про вакцинацію»

5557
ПРЕС-РЕЛІЗ
НСЖУ видала посібник для журналістів «Як писати про вакцинацію»

Безкоштовний посібник для редакцій національних та регіональних ЗМІ  «Медична журналістика. Як писати про вакцинацію» видала Національна спілка журналістів України. Це вже друга книжка навчальних матеріалів, яка вийшла з ініціативи НСЖУ в партнерстві з Міністерством охорони здоров'я України.  Видання посібника про висвітлення імунопрофілактики в медіа підтримала фармацевтична компанія «ГлаксоСмітКляйн Фармасьютікалс Україна». Зазначимо, що 22 квітня в Україні розпочався щорічний Європейський тиждень імунопрофілактики, основною метою якого є підвищення рівня обізнаності населення та медичних працівників у питаннях імунопрофілактики.

 

До посібника «Медична журналістика. Як писати про вакцинацію» увійшли фахові поради від лікарів про те, які проблеми виникають під час висвітлення питань вакцинації в засобах масової інформації, як уникнути однобокої подачі матеріалу, кого варто залучати в якості експертів, а чиї коментарі можуть завдати шкоди читачеві та глядачеві тощо.

 

Як наголошують фахівці з імунології - завідувач кафедри дитячих інфекційних захворювань Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця Сергій Крамарєв та доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика МОЗ України Федір Лапій, матеріали про вакцинацію у засобах масової інформації подаються однобоко. Журналісти зосереджують увагу лише на випадках ускладнень після щеплень, натомість зовсім не висвітлюють важливість імунопрофілактики, не намагаються докопатися до суті. Тим більше, не проводять ґрунтовних розслідувань щодо того, кому вигідний так званий «антивакцинальний рух», чому час від часу так багато негативної інформації поширюється про щеплення.

 

Також в книжці журналісти можуть знайти корисну довідкову інформацію про імунопрофілактику, приклади журналістських публікацій, майстер-класи авторитетних представників медіа.

 

Статистичні дані, база корисних посилань, правові аспекти роботи журналістів - інформація що стане в нагоді представникам ЗМІ, які спеціалізуються на медичній тематиці.

 

Видання «Медична журналістика. Як писати про вакцинацію» - одна зі складових Школи медичної журналістики - навчально-інформаційного проекту НСЖУ.

 

«Навчальні семінари Школи дають максимум корисної інформації. Вони включають теоретичну і практичну частини - виступи провідних фахівців у галузі охорони здоров'я та майстер-класи і тренінгові вправи для журналістів, - зауважує перший секретар Національної спілки журналістів Сергій Томіленко. - Наша Школа є відкритою не тільки для учасників семінару, а й для всіх представників медіа».

 

Проект Школа медичної журналістики здійснюється з ініціативи Національної спілки журналістів України та за підтримки Міністерства охорони здоров'я.

 

У рамках проекту у 2013 році  заплановано проведення серії дводенних семінарів для журналістів, професійна діяльність яких пов'язана з написанням  матеріалів з медичної тематики та питань організації системи охорони здоров'я.

 

Партнерами проекту виступили Міжнародна громадська організація «Клуб лікарів і фармацевтів», Консорціум «Менеджмент Консалтинг Груп» та компанія «ГлаксоСмітКляйн Фармасьютікалс Україна».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Прес-служба НСЖУ
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5557
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду