ІРРП та польське демократичне товариство «Схід» починають програму навчань для журналістів півдня та сходу України

17 Квітня 2013
5506

ІРРП та польське демократичне товариство «Схід» починають програму навчань для журналістів півдня та сходу України

5506
ІРРП та польське демократичне товариство «Схід» починають програму навчань для журналістів півдня та сходу України

Інститут розвитку регіональної преси (ІРРП) заявляє про старт навчального проекту для журналістів усіх видів ЗМІ АР Крим, Запорізької, Дніпропетровської, Донецької, Миколаївської, Херсонської, Одеської та Кіровоградської областей «Антикорупційні журналістські розслідування в Південній Україні». Про це йдеться на сайті ІРРП.

 

Польське демократичне товариство «Схід» (Towarzystwo Demokratyczne Wschód) спільно з Інститутом розвитку регіональної преси (ІРРП) запрошують журналістів усіх видів регіональних ЗМІ півдня і частково сходу України взяти участь у низці навчальних заходів - вебінарах, двох дводенних тренінгах та конкурсі на краще антикорупційне розслідування. Навчальний проект відбувається в рамках програми польської Фундації міжнародної солідарності (Fundacja Solidarności Międzynarodowej) за підтримки МЗС Польщі.

 

Участь у навчальному проекті надасть журналістам можливість підвищити професійний рівень з технології проведення журналістських розслідувань, покращити знання з відповідного законодавства, ознайомитись з найбільш поширеними схемами зловживань, польськими та українськими прикладами антикорупційних розслідувань, а також краще зрозуміти методологію роботи в умовах конвергентних ЗМІ, можливості, що створюють сучасні медіа для журналістів, та оволодіти конкретними прикладними навичками зі створення та розміщення мультимедійних журналістських розслідувань на різноманітних медіа-платформах.

 

Цільова аудиторія навчального проекту - українські журналісти та громадські журналісти із зазначених областей, які проводять журналістські розслідування або мають певний навчальний чи практичний досвід та високу мотивацію їх проведення. Проектом передбачено, що відібрані учасники беруть участь в усіх оголошених заходах проекту: чотирьох вебінарах та двох тренінгах. Участь у конкурсі - добровільна, але тільки для учасників навчальних заходів проекту.

 

Участь у тренінгах є безкоштовною. Учасникам з інших міст пропонується проживання в готелі та харчування. Компенсація витрат на проїзд не передбачена.

 

Для участі у проекті необхідно заповнити та надіслати анкету-заявку до 24/00 12 травня 2013 року.Кандидати мають додати до заявки один примірник власного розслідування, або за його відсутності - найкращий, на їх погляд, авторський матеріал, який вийшов за останні півроку. Журналісти друкованих або онлайн-видань мають надіслати PDF-файл або гіперпосилання, а тележурналісти гіперпосилання на безкоштовні файлообмінники з вашими матеріалами або на YouTube. Адреса для надсилання матеріалів - irrp.org.ua@gmail.com. У листі вкажіть, будь ласка, П.І.Б. та назву проекту «Антикорупційні журналістські розслідування».

 

Із запитаннями звертайтеся на irrp.org.ua@gmail.com або за номером 067-547-22-33.

 

Групи учасників формуються на конкурсних засадах. Організатори повідомлять запрошених учасників про участь до 17 травня 2013 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ІРРП
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5506
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду