Княжицький зареєстрував альтернативний проект про роздержавлення друкованих ЗМІ

10 Квітня 2013
8283

Княжицький зареєстрував альтернативний проект про роздержавлення друкованих ЗМІ

8283
Нардеп запевняє, що максимально узгодив його із законодавством про приватизацію
Княжицький зареєстрував альтернативний проект про роздержавлення друкованих ЗМІ

Народний депутат, член Комітету з питань свободи слова та інформації  Микола Княжицький 9 квітня зареєстрував у парламенті законопроект № 2600-1 «Про внесення змін до деяких законів України щодо реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», який є альтернативним до № 2600.

 

Нагадаємо, його колеги по Комітету народні депутати Микола Томенко, Рустам Раупов, Ігор Мірошниченко, Степан Курпіль та Микола Баграєв 21 березня зареєстрували законопроект № 2600 «Про реформування друкованих засобів масової інформації», який прописує механізми реформування друкованих ЗМІ, що засновані органами державної влади, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування.

 

Крім того, Держкомтелерадіо підготував ще один варіант законопроекту про реформування ЗМІ, який на доручення президента уряд мав розглянути ще до 5 квітня, але наразі так і не розглянув. Терміни для реєстрації альтернативних законопроектів вже минули.

 

За словами Миколи Княжицького, його проект максимально узгоджений з діючим законодавством про приватизацію, у ньому прописані всі механізми захисту трудових колективів. Законо не суперечить проекту його колег, а лише уточнює деякі норми.

 

Зокрема пропонується здійснити реформування друкованих засобів масової інформації, засновниками (співзасновниками) якого виступають органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, у термін до 31 грудня 2016 року.

 

Проект передбачає наступні способи реформування друкованих засобів масової інформації, засновниками (співзасновниками) якого виступають органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування:

 

«1. Реформування шляхом зміни засновника друкованого засобу масової інформації, вказаного у частині другій статті 8 цього Закону і передачі ним своїх прав засновника третім особам в порядку, передбаченому цим Законом;

 

2. Реформування друкованих засобів масової інформації, засновниками (співзасновниками) якого виступають органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування шляхом приватизації майна редакції та перетворення її в господарське товариство.

 

3. Перетворення друкованих засобів масової інформації, заснованих центральними органами виконавчої влади, Президентом України, Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення, Фондом державного майна України в офіційні друковані видання».

 

Крім того, документ визначає порядок прийняття рішення про реформування державних та комунальних друкованих засобів масової інформації та порядок здійснення їх реформування.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8283
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду